Home > BOEKENTIP: Konijnentango | Daan Remmerts de Vries, Ingrid & Dieter Schubert
BOEKENTIP: Konijnentango | Daan Remmerts de Vries, Ingrid & Dieter Schubert
10 november
  • 7
    Shares

.

.

 

Kinderboeken

KonijnentangoKonijnentango is een boek waar we echt lang op gewacht hebben! Nou ja, wij van de boekhandel tenminste. Wij wisten namelijk al bijna een jaar dat dit boek eraan zat te komen, maar het werd toch een keertje uitgesteld om het helemaal perfect te maken. Nu is Konijnentango dan echt in de boekhandel te vinden, en mag ik het jullie aan gaan prijzen als een van de leukste prentenboeken van dit moment.

Het is gemaakt door Daan Remmerts de Vries, én mega-duo Ingrid en Dieter Schubert. Het is een boek zonder tekst, waarbij de illustraties het verhaal helemaal tot leven weten te brengen. Ik hoef jullie vast niet te vertellen hoe bijzonder knap zoiets is. En het meteen is óók een omkeerboek. In het begin (ik heb de donkere kant als begin gekozen omdat op de andere kant de barcode staat) staat een konijn in het water bij het licht van de volle maan. In het water zie je het spiegelbeeld, maar als je goed oplet zie je al dat er kleine verschilletjes zijn.

Als we deze kant volgen, zie je hoe een jongenskonijn en meisjeskonijn elkaar ontmoeten, en met elkaar de tango dansen. Maar oei – hij zwiert haar veel te hard! Recht in een boom. Gelukkig hopt ze er zo uit, en dansen ze verder. Maar als we het boek OMDRAAIEN… ontmoeten ze elkaar andersom. Hij zwiert haar nu de bosjes in en ze klimt zelf omhoog in de boom. Als ze eruit valt, weet hij haar nét op te vangen. Dat de konijntjes hetzelfde lijken te doen in het water, maar toch een compleet ander verhaal krijgen als je andersom leest, maakt van dit prentenboek een hele bijzondere ervaring. En één die je kind zal blijven fascineren!

.

Titel: Konijnentango
Auteur: Daan Remmerts de Vries, Ingrid & Dieter Schubert
Genre: kinderboeken, prentenboek
Nederlandse uitgever: Hoogland & Van Klaveren
Datum van verschijnen: november 2017
Prijs: €14,50

.

Bestellen / reserveren

.Gerecenseerde boeken zijn altijd op voorraad. Zie je geen kans om langs te komen? Bestel hierboven! In onze webshop kun je kiezen voor reserveren in de winkel, of thuisbezorgen (direct leverbaar is al binnen 24u in huis, en geen verzendkosten vanaf 15,- euro)

leugenaar leugenaar leugenaar leugenaar leugenaar leugenaar leugenaar leugenaar leugenaar leugenaar leugenaar 

Blijf op de hoogte van onze boekentips door je te abonneren rechts bovenin de pagina!

Tags:
, , , , , , , , , , , , ,