Home > BOEKENTIP: Klont | Maxim Februari
BOEKENTIP: Klont | Maxim Februari
6 januari

.

Elke week tippen wij in 5 categorieën een boek dat nieuw bij ons binnen gekomen is.

.

Literatuur

klont wekelijkse boekentipsOok Klont is al wat eerder verschenen: in de eerste week van januari is het niet vliegend starten met boeken die verschijnen! Maar het geeft ons wel tijd om auteurs uit te lichten die in het geweld van de najaarsboeken ondergesneeuwd zijn geraakt. Auteur Maxim Februari debuteerde al in 1989, maar de scherpzinnige denker is hier nog niet zo’n gevestigde naam als hij eigenlijk verdient. De literaire kring uit 2007 is zijn bekendste roman, een boek dat de shortlists haalde van de Libris Literatuurprijs en de Gouden Uil Literatuurprijs. Maxim Februari heeft ook al een oeuvreprijs te pakken, maar bewijst met Klont dat hij nog lang niet uitverteld is.

 

Bodo Klein heeft zich op het ministerie van Veiligheid onmogelijk gemaakt en moet een paar weken in de luwte blijven. Zo kan hij mooi een opdracht uitvoeren voor zijn minister: hij wordt op pad gestuurd om de verdachte uitspraken te onderzoeken van wereldberoemd spreker Alexei Krups. Helaas komt op hetzelfde moment de familie van zijn vrouw logeren. Intussen reist Alexei Krups rond met een bejubelde lezing over digitale technologie. Door het gebruik van data en kunstmatige intelligentie zullen de roman en de politiek teloorgaan, waarschuwt hij. Gaandeweg merkt Krups tot zijn verbazing dat hij een autoriteit is geworden. Zijn roem dwingt hem steeds boudere uitspraken te doen. Maar wat weet hij er eigenlijk van?

.

Titel: Klont
Auteur: Maxim Februari
Genre: literatuur
Nederlandse uitgever: Prometheus
Datum van verschijnen: oktober 2017
Prijs: €19,99

.

.

Bestel hier het papieren boek (afhalen in de boekhandel of thuisbezorgen)

..

.
Bestel hier het ebook (direct downloaden)

.

.

Getipte boeken zijn altijd op voorraad. Zie je geen kans om langs te komen? Bestel hierboven! In onze webshop kun je kiezen voor reserveren in de winkel, of thuisbezorgen (direct leverbaar is al binnen 24u in huis, en geen verzendkosten vanaf 15,- euro. Als je je Readr nummer koppelt, betaal je helemaal geen verzendkosten)

.

Tags:
, , , , , , , , ,