Home > BOEKENTIP: Het onsterfelijke leven van Henrietta Lacks | Rebecca Skloot
BOEKENTIP: Het onsterfelijke leven van Henrietta Lacks | Rebecca Skloot
10 november

.

.

 

Non Fictie

Het onsterfelijke leven van Henrietta LacksHet onsterfelijke leven van Henrietta Lacks is een boek dat al een aantal herdrukken mee heeft gemaakt (het komt oorspronkelijk uit 2009), en het verhaal van Henrietta zelf is nog veel ouder. Deze nieuwe uitgave – met Oprah op de cover – is ter ere van de verfilming van het boek. Een goede reden om het weer in de kijker te zetten, want deze biografie is een must. Of je nu graag een biografie leest of meer geïnteresseerd bent in (medische) geschiedenis. Henrietta werd namelijk beroemd juist omdat ze geheim gehouden was. En zonder het ooit zelf te weten, heeft ze aan de wieg gestaan van de enorme doorbraken van onze moderne geneeskunde. Het onsterfelijke leven van Henrietta Lacks is interessant, afschuwelijk, dankbaar en triest tegelijkertijd.

Ze staat in de medische wereld bekend als HeLa. In de jaren ’50 werden er – zonder Henrietta’s medeweten – kankercellen bij haar weggenomen. Met behulp van deze onsterfelijke cellen werden de meest uiteenlopende geneeskundige ontdekkingen gedaan, en rond de verkoop ervan ontstond een miljoenenindustrie. Het leven van Henrietta bleef echter vrijwel onbekend, en haar familie wist tot ruim twintig jaar na haar dood niet van het bestaan van de cellen af. Rebecca Skloot vertelt nu Henrietta’s verhaal, dat van haar verleden en haar familie – die nog steeds worstelt met de nalatenschap. Ze laat zien dat dit verhaal onlosmakelijk verbonden is met de duistere geschiedenis van het experimenteren op Afro-Amerikanen, het ontstaat van de ethiek binnen de biologie en de juridische strijd over de vraag wie de baas is over de materie waaruit we bestaan.

.

Titel: Het onsterfelijke leven van Henrietta Lacks
Auteur: Rebecca Skloot
Genre: non fictie, (medische) geschiedenis, biografie
Nederlandse uitgever: Nieuw Amsterdam
Datum van verschijnen: november 2017
Prijs: €15,00

.

Bestellen / reserveren

.Gerecenseerde boeken zijn altijd op voorraad. Zie je geen kans om langs te komen? Bestel hierboven! In onze webshop kun je kiezen voor reserveren in de winkel, of thuisbezorgen (direct leverbaar is al binnen 24u in huis, en geen verzendkosten vanaf 15,- euro)

leugenaar leugenaar leugenaar leugenaar leugenaar leugenaar leugenaar leugenaar leugenaar leugenaar leugenaar 

Blijf op de hoogte van onze boekentips door je te abonneren rechts bovenin de pagina!