Home > BOEKENTIP: De H.B.S.-tijd van Joop ter Heul | Cissy van Marxveldt
BOEKENTIP: De H.B.S.-tijd van Joop ter Heul | Cissy van Marxveldt
11 augustus

.

.

 

Literatuur

De HBS-tijd van Joop ter HeulJa hoor, ik doe het gewoon. In de weken waarin er bijna geen nieuwe literatuur uit komt, heb je de perfecte mogelijkheid om je eigen favoriete klassiekers aan iedereen aan te raden. De boeken die je al zo vaak hebt genoemd, dat je vergeet dat je ze nog nooit online hebt gezet. Dus bij dezen raad ik ieder van jullie De H.B.S.-tijd van Joop ter Heul aan. Ouderwets? Aan de ene kant is het boek voor het eerst verschenen in 1918. Maar aan de andere kant werd het verhaal fantastisch gevonden door Anne Frank in de jaren ’40, met veel plezier gelezen door mijn moeder in de jaren ’70, en door mijzelf in de jaren ’00.

Het is een boek dat ik steeds blijf herlezen. Er zitten een paar uitspraken in die ondertussen niet meer gebezigd worden, maar ze hebben de moderne bewerkingen niet voor niets overleefd. De avonturen van Joop en haar vriendinnen zijn hilarisch, herkenbaar en absoluut tijdloos. Mijn moeder en ik hebben al jaren aan een half woord genoeg voor een Joop-gerelateerde grap of wijsheid. (Voor de kenners van de serie: wij laten ze ook vallen, die aardappels in de gootsteen.) Bovendien heb je niet geleefd tot je de episode met de ketting tussen Joop en Kit hebt gelezen.

Het is het eerste deel uit een vijfdelige reeks (die bij goed gedrag natuurlijk in zijn geheel opnieuw uitgegeven zal worden). In dit deel wordt zoals beloofd Joops jaren op de HBS in het zonnetje gezet. In brief- en dagboekvorm schrijft ze aan een verhuisde vriendin alles dat haar en de vriendengroep overkomt. Over haar strenge vader en haar leeghoofdige, driftige zus Julie. En de bijleslerares . Betrapt worden tijdens een “studieavond” zonder je boeken. Die ene docent die je zo graag belachelijk maakt, en briefjes doorgeven in de klas. En natuurlijk de liefde. Want wat doe je als je broer ineens verliefd is op je beste vriendin?

.

Titel: De H.B.S.-tijd van Joop ter Heul
Auteur: Cissy van Marxveldt
Genre: literatuur
Nederlandse uitgever: Atlas Contact
Datum van verschijnen: juni 2017 (1918, als je specifiek wilt zijn)
Prijs: €18,99

.

Bestellen / reserveren

   

.Gerecenseerde boeken zijn altijd op voorraad. Zie je geen kans om langs te komen? Bestel hierboven! In onze webshop kun je kiezen voor reserveren in de winkel, of thuisbezorgen (direct leverbaar is al binnen 24u in huis, en geen verzendkosten vanaf 15,- euro)

leugenaar leugenaar leugenaar leugenaar leugenaar leugenaar leugenaar leugenaar leugenaar leugenaar leugenaar 

Blijf op de hoogte van onze boekentips door je te abonneren rechts bovenin de pagina!

Tags:
, , , , , , , , , , , ,