Home > BOEKENTIP: De oma van de oma van mijn oma | Marc ter Horst
BOEKENTIP: De oma van de oma van mijn oma | Marc ter Horst
30 juli

Elke week nieuwe boekentips!

Wil je op de hoogte worden gehouden wanneer we nieuwe boekentips plaatsen? We kondigen ze aan op Facebook & Instagram (@bekboekenbijzonders). We hebben tips in 5 categorieën: Literatuur, Thrillers, Non-fictie, Young adult en Kinderboeken.

Kinderboeken

De oma van de oma van mijn oma

Een boek dat geschiedenis leuk maakt! In dit hardcover prentenboek dat geschikt is voor wat oudere kinderen (vanaf 7), spring je steeds per generatie terug in de tijd om te lezen hoe die generatie deed wat jij nu doet. Een paar leuke voorbeelden:

  • Mijn oma heeft een bikini | De oma van mijn oma had een badpak | De oma van de oma van mijn oma droeg een badjurk
  • Mijn opa slaapt in een bed van Ikea | De opa van mijn opa sliep in een bedstee | De opa van de opa van de opa van mijn opa sliep in het stro
  • Mijn oma gaat naar de wc | De oma van mijn oma deed het op een emmer | De oma van de oma van de oma van de oma van mijn oma deed het buiten
  • Mijn opa geeft geld aan Bangladesh | De opa van mijn opa kreeg dadels uit Irak | de opa van de opa van de opa van de opa van de opa van de opa van de opa van de opa van mijn opa moest zichzelf maar zien te redden (pffff, wat een sprong!)
  • Mijn oma spreekt Nederlands | De grootmoeder van mijn oma sprak Nederlandsch | De opoe mijner grootmoeders oma sprak Nederduitsch

Als dat niet een fantastisch leuke manier is om geschiedenis te leren, weet ik het ook niet meer! Het is natuurlijk rijk geïllustreerd (door Eliane Gerrits) en staat vol weetjes, feiten en verhalen

Titel: De oma van de oma van mijn oma
Auteur: Marc ter Horst
Genre: kinderboeken, geschiedenis
Nederlandse uitgever: Gottmer
Datum van verschijnen: juli 2016
Prijs: €14,95

Boeken die gerecenseerd worden, zijn altijd op voorraad! Zie je geen kans om snel langs te komen? Bestel hier De oma van de oma van mijn oma in onze webshop. (voor 23:00 uur besteld, morgen in huis)

De boekentip wordt verzorgd door Anouk van der Zee. Zij is assistent bedrijfsleider en koopt het boekenassortiment in bij BEK, BOEKEN & BIJZONDERS.

Tags:
, , , , , , , , , , , , , , , ,