Home > BOEKENTIP: Arabische sprookjes | Rodaan al Galidi & Geertje Aalders
BOEKENTIP: Arabische sprookjes | Rodaan al Galidi & Geertje Aalders
18 november

.

.

 

Kinderboeken

Arabische sprookjesWauw. Ik weet dat ik het woord cover buy wel vaker in de mond neem, maar dit is een omslag waar zelfs ik even stil van word. Wat is Arabische sprookjes een onvoorstelbaar mooi boek! Je ziet het niet aan de afbeelding, maar het blauw is als één geheel uitgesneden en over het oranje heen gelegd, zodat je het reliëf voelt. En als het omslag al een kunstwerk is, dan word je helemaal beloond door de illustraties binnenin. Kleurrijk, gedetailleerd – wat mij betreft krijgt Geertje Aalders hier een Gouden Penseel voor in 2018.

En laten we het vooral ook hebben over het onderwerp van het boek, de titulaire Arabische sprookjes. Dit boek past perfect naast je boeken van Grimm en Andersen. Het is een must voor de sprookjesliefhebber – zowel jong als oud. Arabische sprookjes is het soort boek waarvan ik trots ben hem in de boekhandel te voeren, want diversiteit in de wereld moet zich weerspiegelen in diversiteit in boeken. Bovendien is het erg lang geleden sinds we weer eens een nieuwe aanvoer van sprookjes hadden! Of liever gezegd, sprookjes in een ander jasje te horen. Wat dat betreft zijn ze soms net als religie: veel verhalen zijn op hetzelfde principe gestoeld, maar verschillen overal ter wereld in de details.

Zoals Rodaan Al Galidi zelf het beste zegt: “Sprookjes geloven niet in grenzen of landen of talen of identiteit of cultuur. Sprookjes zijn van iedereen en voor iedereen. Daarom zul je in deze bundel sprookjes tegenkomen die ene lange reis hebben afgelegd. Sommige waren oorspronkelijk Russisch, maar toen ik ze in Irak hoorde waren ze Irakees geworden en was Ivan veranderd in Murat.” Dit zijn dan ook de sprookjes zoals Rodaan Al-Galidi ze gehoord heeft in zijn jeugd, zonder acht te slaan op waar hun oorspronkelijke wortels misschien liggen. Wie weet herken je er een aantal.

.

Titel: Arabische sprookjes
Auteur: Rodaan Al Galidi & Geertje Aalders
Genre: kinderboeken, sprookjesboek
Nederlandse uitgever: Gottmer
Datum van verschijnen: november 2017
Prijs: €19,99

.

Bestellen / reserveren

.Gerecenseerde boeken zijn altijd op voorraad. Zie je geen kans om langs te komen? Bestel hierboven! In onze webshop kun je kiezen voor reserveren in de winkel, of thuisbezorgen (direct leverbaar is al binnen 24u in huis, en geen verzendkosten vanaf 15,- euro)

 

Blijf op de hoogte van onze boekentips door je te abonneren rechts bovenin de pagina!

Tags:
, , , , , , , , , , , , , ,