Home > BOEKENTIP: Akte van berouw | Chris Houtman
BOEKENTIP: Akte van berouw | Chris Houtman
2 december
  • 2
    Shares

.

.

 

Thriller

Heb je Oorsprong (Dan Brown) of München 1938 (Robert Harris) al uitgelezen? Dan heb je snel een nieuwe fix nodig, en we hebben daarvoor het perfecte boek binnen gekregen. Na jaren als schrijver doorgebracht te hebben bij theater en televisie, legt Chris Houtman zich nu toe op thrillers. En zijn debuut, Akte van berouw, mag er wezen. Het verhaal transporteert je naar de intriges van het Vaticaan, en de vlotte, filmische beschrijvingen maken het boek onmogelijk om weg te leggen.

Martin Hochstettler, commandant van de Zwitserse Garde, staat voor de grootste uitdaging van zijn leven als hij een aanslag op de paus moet zien te voorkomen. De situatie roept traumatische herinneringen bij hem op: die aan de nacht van 28 september 1978, toen paus Johannes Paulus I stierf onder mysterieuze omstandigheden. Jaap Hofhuis is pastor in de Nederlandstalige Kerk der Friezen in Rome. Hij verneemt dat zijn vader op sterven ligt, met wie hij een moeizame relatie heeft. Zijn geloof in de Kerk krijgt een flinke klap wanneer zijn vader onthult een van de misbruikslachtoffers te zijn. De toch al niet evenwichtige Jaap ontvlamt in woede, en gaat op zoek naar de inmiddels hoogbejaarde dader.

Ondertussen vecht Hochstettler met zijn eigen demonen, terwijl hij alles op alles moet zetten om de veiligheid van de paus te waarborgen. Maar het is een eigenzinnige, tegendraadse paus, deze Franciscus. Hij ligt op ramkoers met een aantal zeer conservatieve kardinalen. Kardinalen die beïnvloed zijn door dubieuze organisaties, zoals Breitbart News en Opus Dei. De spanning loopt pas écht op als de paus aankondigt het onderzoeksverslag over de financiële misstanden en corruptie binnen het Vaticaan openbaar te maken. De laatste paus die dit van plan was, was binnen 33 dagen dood.

.

Titel: Akte van berouw
Auteur: Chris Houtman
Genre: thriller
Nederlandse uitgever: Karakter Uitgevers
Datum van verschijnen: november 2017
Prijs: €15,00

.

Bestellen / reserveren

   

.Gerecenseerde boeken zijn altijd op voorraad. Zie je geen kans om langs te komen? Bestel hierboven! In onze webshop kun je kiezen voor reserveren in de winkel, of thuisbezorgen (direct leverbaar is al binnen 24u in huis, en geen verzendkosten vanaf 15 euro)

.

Blijf op de hoogte van onze boekentips door je te abonneren rechts bovenin de pagina!..

.

Tags:
, , , , , , , , , , , , , , , , , ,