Home > Boeken > Young Adult
20170802_111011

YOUNG ADULT STAAT BIJ BEK, BOEKEN & BIJZONDERS VOOROP!

.

Young Adult is een redelijk recent genre, maar tegelijkertijd een van de belangrijkste is. Het bedient een zeer grote groep trouwe en fervente lezers. De officiële leeftijd voor YA is 13-18, maar het genre wordt door (jong)volwassenen ook met veel plezier gelezen. Wij specialiseren ons in YA, wat betekent dat je bij ons altijd terecht kunt voor tips en advies. Daarnaast is er ook een heleboel merch gemaakt voor YA lezers, wat het bookshoppen natuurlijk nóg leuker maakt. Je vindt de YA bij ons op twee plaatsen:

 

YOUNG ADULT 15+

Deze boeken staan in een speciale kast tegenover de literatuur, meteen vooraan in de boekhandel. Op onze displaytafel liggen de nieuwste uitgaven, zodat je in één oogopslag onze meest populaire titels op kunt nemen. De kast zelf is onderverdeeld in de twee subgenres van YA: hedendaags/contemporary en fantasy/SF. Ook hebben we een plank gereserveerd voor boeken die heel geschikt zijn voor je leeslijst, en waar je elke docent Nederlands blij mee gaat maken. En die natuurlijk ook voor jou leuk zijn.

 

YOUNG ADULT 13-15

Ben je iets meer Y en wat minder A? Voor jongeren die aan de middelbare school beginnen, is er ook al heel wat YA aanbod. Deze kast vind je op de afdeling kinderboeken, aan het einde van de rij. Je kunt zo doorschuiven vanaf je 12e naar onze boeken voor de 13-15 leeftijd. Die zijn al een stuk meer volwassen, en vanaf hier kun je moeiteloos de sprong wagen naar de 15+ boekenkast voor in de winkel.

 

YA NON-BOOKS

Het heerlijke aan een YA lezer zijn is dat je niet alleen de boeken hebt, maar ook al die leuke spulletjes eromheen die speciaal voor deze leesfanaten gemaakt worden! Wij hebben dan ook van alles in de aanbieding: tassen, mokken, kussens, boekenleggers en spaarpotten met book quotes. Bullet journals, boekenleggers, post-its en zelfs sokken!

 

YA LEESPLANK

Speciaal om jongeren zoveel mogelijk leesplezier te geven hebben we bij BEK, BOEKEN & BIJZONDERS de leesplank ingericht. Hierop staan leesexemplaren van YA titels die wij van uitgevers hebben gekregen, en die vrij uitgeleend mogen worden door scholieren. Je zet je naam en de titel van het boek op onze uitleenlijst, en je kunt van je boek gaan genieten. Je mag er ook meer dan een meenemen, en er zo lang over doen als je wilt. Zo hoef je niet meteen al je zakgeld uit te geven aan een serie waar je nog niet helemaal zeker over bent. Je vindt de leesplank bij de 15+ kast: het lage kastje ernaast.

 

THUISBEZORGEN WAAR JE BIJ STAAT

Is het boek waar je naar op zoek bent toch niet op voorraad? Wij bestellen het graag voor je. De meeste boeken zijn binnen 24 uur leverbaar en kun je de volgende dag al ophalen bij BEK, BOEKEN & BIJZONDERS.

Kom je niet uit de buurt of heb je morgen geen tijd? Wij laten je boek net zo snel aan huis bezorgen. Geen probleem voor ons!

.

READR

Dankzij de Readr-app wordt het maken van verlanglijstjes, het bijhouden van je aankopen & het digitaal beheren van je boekenbonnen wel heel gemakkelijk. Download de app, stel BEK, BOEKEN & BIJZONDERS in als je favoriete boekhandel en ontvang meteen tips, nieuws en evenementinformatie.

Bovendien kun je de Readr-kaart koppelen in onze webshop: dat betekent dat er zelfs onder de 15 euro géén verzendkosten zijn bij thuisbezorgen.

Fairytales do not tell children that dragons exist. Children already know that dragons exist. Fairytales tell children that dragons kan be killed.- G.K. Chesterton