Home > Bennie Tak aan de wandel| Sander Meij (BOEKENTIP)
Bennie Tak aan de wandel| Sander Meij (BOEKENTIP)
7 juli
  • 85
    Shares

Bennie Tak aan de wandel
Anouks boekentips | Wekelijkse boekentips

Elke week tippen wij in 5 categorieën een boek dat we nieuw binnen hebben.

.

Kinderboeken

Bennie Tak aan de wandel | Sander Meij (wekelijkse boekentips)Ouders, dit gaan jullie ook een leuk boek vinden voor jullie kinderen! Waarom? Omdat het je doet denken aan Een luizenleven (van Disney & Pixar) of Antz (van Dreamworks). Weet je nog hoe razend populair het was insecten in de hoofdrol te hebben? Daar heeft Sander Meij met zijn kinderboekendebuut Bennie Tak weer nieuw leven in weten te blazen! Het is voor de 7-9 leeftijd en kan ook goed voorgelezen worden. Bovendien is dit boek een feestje om in de boekenkast te hebben staan, met zo’n cover. Het is iets groter dan normaal, zodat het er letterlijk met kop en schouders bovenuit steekt (denk Superjuffie-formaat).

Bennie Tak houdt niet van stilzitten. Hij is toch niet voor niets een WANDELENDE tak? Helaas denken zijn ouders, broertje en zusje daar anders over. Die zitten de hele dag zo stil als een stok. Op een dag gebeurt er een regelrechte ramp: de Takkies worden uit hun woonstruik gezet! Met frisse tegenzin moeten ze verhuizen naar een oud vogelhuisje in een holle boom. Wanneer Bennie midden in de nacht iemand om hulp hoort roepen, gaat hij natuurlijk op onderzoek uit. Eenmaal diep onder de grond ontdekt hij een wereld vol insecten – met een groot probleem. Bennie besluit ze te helpen, maar hij merkt al snel dat dit avontuur wel héél groot is voor zo’n kleine, wandelende tak.

.

.

Meer over Bennie Tak aan de wandel

TitelBennie Tak aan de wandel
Auteur: Sander Meij
Genre: kinderboeken, 7-9 jaar
Uitgever: Van Holkema & Warendorf
Verschenen: juni 2018
Prijs: €12,99

.

.
Getipte boeken zijn altijd op voorraad. Zie je geen kans om langs te komen? Bestel hierboven! In onze webshop kun je kiezen voor reserveren in de winkel, of thuisbezorgen (direct leverbaar is al binnen 24u in huis, en geen verzendkosten vanaf 15,- euro. Als je je Readr nummer koppelt, betaal je helemaal geen verzendkosten).

.

Bekijk ook onze andere tips:

Literatuur | Thriller | YA | Non fictie | Kinderboeken
De 5 boekentips van deze week in overzicht
Liefde verkennen

 

Tags:
, , , , , , , , , , , , , , , ,