Home > Vraag om onze BEK klantenkaart!
Vraag om onze BEK klantenkaart!
12 april
  • 13
    Shares

.
readr-bek klantenkaart
..

.

Nieuw: de BEK klantenkaart

Je kent van ons natuurlijk al de hobby-spaarkaart (en deze zal zeker in de nabije toekomst ook blijven), maar we hebben nu ook een echte BEK klantenkaart. Met deze kaart laat je zien dat je ons als lokale boekhandel een warm hart toedraagt, en daarvoor belonen we je ook! Zo kun je met onze BEK klantenkaart sparen, kortingsbonnen ontvangen, op de hoogte blijven van al ons nieuws en zonder verzendkosten bestellen in onze webshop.

Je ontvangt onze BEK klantenkaart (desgewenst, want: niets moet!) bij de kassa. Vraag ernaar bij onze medewerkers.

.

Gebruik meer functies: combineer je BEK klantenkaart met de Readr app

Door je BEK klantenkaart te combineren met de Readr app (Google Play Store | iTunes App Store) kun je nóg meer voordeel uit je kaart halen. Bovendien heb je hem dan altijd digitaal bij je op de telefoon, want je kunt je heel gemakkelijk je klantnummer koppelen in de app. Hieronder staat een handig overzicht met daarin alle mogelijkheden van je nieuwe BEK klantenkaart, zowel met als zonder de Readr app.

In het kort: je ontvangt meer informatie van ons, zoals nieuwsberichten, evenementen en boekentips. Daarnaast hoef je je kortingsbonnen niet af te drukken, maar kun je ze gewoon aan de kassa tonen op je telefoon. Ook is het makkelijk inzicht te krijgen in je uitgaven (een digitale kopie van je kassabonnen!), en kun je een verlanglijst bijhouden. Met één druk op de knop ga je van de app bovendien direct naar onze webshop, voor handig online bestelen on the go.

.

De voordelen van de BEK klantenkaart met én zonder Readr app

De BEK klantenkaart zonder Readr app
.
Direct sparen: 1 euro is 1 spaarpunt*
Profiteer van permanente kortingen als kaarthouder
Ook onder €15 gratis verzending in onze webshop
Kortingsbonnen uitprinten via de Readr website
Inzicht in je aankopen via de Readr website
Ebook direct ontvangen bij geselecteerde actietitels (koppel LeesID )
.
.
.
.
De BEK klantenkaart met Readr app
.
Direct sparen: 1 euro is 1 spaarpunt*
Profiteer van permanente kortingen als kaarthouder
Ook onder €15 gratis verzending in onze webshop
Kortingsbonnen aan de kassa tonen op je telefoon
Inzicht in je aankopen via de app
Ebooks direct ontvangen bij geselecteerde actietitels (idem)
.
Digitaal boekenbonnen opslaan & inwisselen
Browse boeken & ga direct naar onze webshop
Scan een boek voor verkoopinformatie
Leg een verlanglijst aan
Ontvang onze wekelijkse boekentips in de app
Bekijk onze evenementen & zet ze in je agenda
.
 * (Helaas) met uitzondering van Nederlandstalige boeken. Vanwege de Wet op de Vaste Boekenprijs is het niet toegestaan om hier kortingen op te verlenen of spaaracties mee te houden. Gelukkig hebben we bij Bek, Boeken & Bijzonders een zeer breed aanbod in assortiment: op al het andere dat we verkopen spaar je wél 1 euro = 1 spaarpunt.

.

Ik heb de BEK klantenkaart binnen! Hoe activeer ik?

De kaart is direct klaar voor gebruik! Zodra wij hem de eerste keer op onze kassa scannen, spaar je al voor punten en krijg je je eerste digitale bon binnen. Voor het gebruik van de overige functies maak je eenmalig een account aan bij Readr:

  • Zonder Readr app: Ga hier naar de website van Readr. Je krijgt meteen de mogelijkheid tot het aanmaken van een account. Eenmaal geactiveerd, heb je toegang tot de website en kun je er volop gebruik van maken. Bekijk je digitale bonnen, print kortingsbonnen uit en krijg toegang tot de ebooks die je via de BEK klantenkaart koopt.
  • Met Readr app: Installeer de Readr app op je telefoon. Bij het openen krijg je direct de mogelijkheid om een account aan te maken. Eenmaal geactiveerd heb je zowel toegang tot de app als de website, en kun je optimaal gebruik maken van alle functies van de BEK klantenkaart.

.

Is het mogelijk om ebooks in de boekhandel kopen?

Ja en nee. Bij het kopen van een “combinatietitel” (een fysiek boek waar je gratis het ebook bij ontvangt), wordt het ebook meteen op je klantenkaart gezet bij het afrekenen van het fysieke boek. Als je via de Readr app of de website naar je boekenplank gaat – wel even koppelen met LeesID – heb je het ebook direct tot je beschikking.

In 2018 proberen we het mogelijk te maken om alle ebooks via de kassa te kopen. Het hoeft dan niet meer thuis online, en is een echte uitkomst als je bijvoorbeeld een ebook cadeau wilt geven. In dat geval zetten wij de aankoop van het ebook op een nieuwe BEK klantenkaart, en pakken we deze feestelijk in. De ontvanger van het ebook hoeft zich alleen even te registreren via de Readr website of app, en kan direct gebruik maken van zijn/haar cadeau. En om het nog makkelijker te maken, voegen we deze korte instructie toe. Zo wordt het voor iedereen heel eenvoudig!

.

Wat heb ik eraan als ik boekenbonnen digitaal kan opslaan?

Dan kun je er mee betalen ook als je de fysieke boekenbon niet bij je hebt! Let op, dit werkt wel alleen voor de plastic kaarten, niet voor de oude papieren boekenbonnen. In de Readr app kun je eenvoudig je boekenbonnen toevoegen door het nummer achterop in te vullen. Ook vul je de korte code in onder de kraslaag. Als je ermee wilt betalen, hoef je alleen maar het nummer van de boekenbon te tonen. De betaling wordt automatisch van je boekenbon afgeboekt. In de Readr app kun je bovendien ook bijhouden hoeveel saldo er nog op je boekenbon staat, én je krijgt een reminder als hij bijna verloopt!

.

En spaar ik echt 1 punt per euro die ik uitgeef?

Jazeker! Laat je klantenkaart scannen als je bij ons afrekent, en je spaart automatisch. Je kunt op al onze assortimentsgroepen sparen, met als enige uitzondering Nederlandstalige boeken.

.

En hoe zit het dan met de hobby-spaarkaart die jullie ook hebben?

Op dit moment is het niet mogelijk om zowel de BEK klantenkaart als onze hobby-spaarkaart te gebruiken voor dezelfde transactie. Je zou in dat geval namelijk dubbel sparen. Koop je gewoonlijk alleen hobbyartikelen? Dan is het op dit moment voordeliger om de hobby-spaarkaart te gebruiken. Als de technologie weer wat verder gevorderd is in 2018, zullen we de hobby-spaarkaart gaan integreren in de BEK klantenkaart. Daar gaan we jullie natuurlijk uitgebreid van op de hoogte houden.

.

En dan kan ik ze ook inwisselen, natuurlijk.

Zeker! Momenteel kun je spaarpunten inwisselen voor de volgende vouchers in de Readr app of op de Readr website:
.

  • 50 punten: 25% korting op 1x BEKexclusief koffie (kiloverpakking)
  • 100 punten: Nationale Boekenbon t.w.v. 5,- euro
  • 200 punten: Nationale Boekenbon t.w.v. 10,- euro
  • 250 punten: 1 Engelstalig boek gratis (geldig op 1 artikel per voucher tot een maximum van 20,- euro)

.
Heb je een goed idee voor een voucher? Laat ons weten wat jij graag zou willen zien! Mail naar info@bekboeken.nl o.v.v. “BEK Klantenkaart”. Hou er rekening mee dat er op Nederlandstalige boeken geen spaarsysteem toegepast mag worden, en dat we daar dus geen vouchers voor mogen maken.

.

Voor mensen die dat interessant vinden: waarom hebben we eigenlijk die lastige Wet op de Vaste Boekenprijs?

De Wet op de Vaste Boekenprijs zorgt ervoor dat een boek in elke Nederlandse winkel (online en offline) dezelfde prijs heeft. De WVB is specifiek in het leven geroepen om het Nederlandse culturele erfgoed te beschermen. Het voorkomt prijsconcurrentie, en dat werkt op twee manieren:

1) Zowel kleine uitgeverijen als boekhandels kunnen blijven bestaan naast de grote(re) bedrijven. Vooral ten tijde van de crisis werd het duidelijk dat het boekenvak liefdewerk is: we doen er met z’n allen alles aan om te kunnen blijven bestaan. De WVB helpt hierin mee. Hetzelfde geldt voor kleine uitgeverijen, die de boeken kunnen blijven uitgeven waar zij in geloven, ook al is daar een wat kleiner publiek voor.

2) De WVB cultiveert ons diverse aanbod. Omdat uitgeverijen geen enorme kostenrisico’s lopen als een auteur niet direct aanslaat, durven ze meer auteurs, genres en boeken een kans te geven. In ons kleine Nederland hebben we daarom een heel divers boekenaanbod, waar we met z’n allen (uitgevers, boekhandelaren én lezers) heel trots op mogen zijn.

Natuurlijk is de WVB is soms lastig, omdat het betekent dat je niet zomaar kortingen mag geven (die moeten aangevraagd en goedgekeurd worden) en ook niet mag sparen op Nederlandse boeken. Sparen is namelijk ook een vorm van korting geven. Dat maakt een klantenkaart geen makkelijk verhaal. Maar omdat we zo’n breed assortiment hebben bij Bek, Boeken & Bijzonders denken we iedereen er toch een groot plezier mee te kunnen doen. En die WVB… ja. Het brengt ons wel een winkel vol met boeken, die écht voor ieder wat wils zijn. Dat mag ook weleens gezegd worden!

.

Neem jij ook onze BEK klantenkaart mee? Ze liggen bij de kassa!

.

Tags:
, , , , , , , , , , , , , , ,