Home > BEK BLOGT week 31 | Voorbereiden op het najaar
BEK BLOGT week 31 | Voorbereiden op het najaar
3 augustus

.

Week 31

. bek blogt week 31 bek blogt week 31

Snuffelen – juist nu

Het is nu toch écht begonnen, de vakantierust. Tot onze verrassing doen we het in deze periode een stuk beter dan vorig jaar. We merken wel dat er minder mensen binnen komen, maar er worden nog steeds mooie stapels boeken gekocht voor degenen die een vakantievoorraad inslaan. Het is in alle eerlijkheid best een heerlijke tijd om in de winkel te zijn. Bezoekers zijn eerder geneigd met een kopje koffie of thee aan de leestafel in de serre te gaan zitten. Ze blijven vaak langer, en doen zo leuke ontdekkingen in ons assortiment. Bovendien wordt de boekhandel nu ook vaak gebruikt voor fotoreportages of filmopnames. En in de zomervakantie zijn we nu eenmaal minder gehaast. Mensen kunnen in deze periode in alle rust rondkijken en snuffelen op de verschillende afdelingen. Er is niemand die je tegenhoudt!

We verkopen de boeken uit de kast twee keer per jaar even goed als de boeken op de tafel: tijdens de zomer en rond de feestdagen in december. Mensen zijn in deze twee periodes altijd meer op zoek naar iets nieuws, iets onverwachts. En dat vind je gewoonlijk als je door de enkeltjes zoekt. Je ziet ze gewoonlijk snel over het hoofd, maar er staan echt leuke dingen tussen. We zijn al een tijdje aan het denken over een reeks foto’s of filmpjes waarin we onze tips per kast uitlichten.

.

Personeelswisselingen

Je had vast de vacature op onze social media en website al wel voorbij zien komen: we zijn op zoek naar een oproepkracht die we minimaal in september t/m december in willen zetten. Hopelijk ook daarna nog. Dat komt omdat Sabrine gaat verhuizen, en daardoor haar baan bij ons moest opzeggen. Je kunt haar nog tot begin september in de boekhandel vinden. En ook Maryam zul je een tijdje helaas niet zien. Zij gaat het wilde avontuur achterna: een stage in Amerika voor een half jaar. Gelukkig komt zij in januari wel weer terug, en daar zullen al onze zaterdagbezoekers erg blij om zijn!

Maar er is ook goed nieuws: Maureen is bijna weer terug van zwangerschapsverlof, een hele mooie baby rijker. Wij zijn allang blij dat we weer kunnen gaan genieten van haar aanwezigheid en expertise op de kantoor- én hobbyafdeling. Ze is ongeveer half september terug. En hopelijk kunnen we ter hoogte van onze volgende blog een nieuwe oproepkracht aan jullie introduceren.

.

Is het al september?

Het begint nu toch echt te kriebelen: allerlei leuke evenementen bedenken voor het najaar. Ten eerste is er de Kinderboekenweek, en we denken daar alvast een hele mooie lezing voor gevonden te hebben. Ook zullen Guus & Riet bij ons terugkeren in het najaar om een lezing te houden over hun nieuwste wandeltochten. En natuurlijk herhalen we de zeer succesvolle workshop handlettering van Thea Verdonschot in onze BEKroom.

Ook moeten we ons opmaken voor de inkoopbeurs van de boeken. De beurs van het najaar is altijd de grootste (er zijn er 3 per jaar: voorjaar, zomer en najaar), en dat betekent hele stapels folders om door te werken ter voorbereiding. Goede inschattingen maken, want je wilt natuurlijk dat klanten nooit naast het gewenste boek grijpen. Anouk is bezig met een kijkje achter de schermen voor deze najaarsbeurs. Van folders tot en met de beursdagen zelf: je zult het allemaal te zien krijgen in september!

Wij hebben er echt al zin in om samen met jullie een nieuw najaar in te gaan. Het is een periode waar wij altijd veel energie van krijgen, die perfecte balans tussen druk en gezellig, met gespannen verwachtingen voor alle grote evenementen. De Kinderboekenweek, de YA boekenweek, Sint, kerst en Oud&Nieuw. We worden eigenlijk al enthousiast terwijl we het erover hebben, dus het is ook geen wonder dat we ons met veel plezier in de voorbereidingen ervan hebben gestort.

Oh. Is het nog steeds augustus? Even wachten dan.

.

Tot snel!

Bek Boeken & Bijzonders

Tags:
, , , , , , ,