Home > Arrowood | Mick Finlay (BOEKENTIP)
Arrowood | Mick Finlay (BOEKENTIP)
17 maart

Anouks boekentips | Wekelijkse boekentips

Elke week tippen wij in 5 categorieën een boek dat we nieuw binnen hebben.

.

Thriller

Arrowood | Mick Finlay (wekelijkse boekentips)Voor dit soort boeken kan ik helemaal warm lopen, omdat het laat zien dat de auteur zelf ook van boeken houdt. Het is geen persiflage, maar een alternatieve werkelijkheid die parallel loopt aan die van Arthur Conan Doyle’s Sherlock Holmes. Arrowood is écht een detective, met een moord, een mysterie en een plot. Maar tegelijkertijd is het ook humoristisch, een knipoog naar detective-grootheden zoals Sherlock Holmes en Hercule Poirot. Voor mensen die graag over deze personages lezen, is dit boek een leuke, frisse afwisseling. Zoals de tagline al zegt: “De rijke Londenaren gaan met hun problemen naar Sherlock Holmes. De rest gaat naar Arrowood.”

Londen, 1895. Een moordenaar maakt de straten onveilig. De armen hebben honger, misdadigers nemen de leiding. Privédetective William Arrowood heeft een grote hekel aan Sherlock Holmes. Holmes is beroemd en krijgt de interessantste zaken, terwijl Arrowood het moet doen met cliënten die zich aan het randje van de samenleving bevinden. Op een dag krijgt hij bezoek van de mooie Caroline Cousture, die op zoek is naar haar verdwenen broer. Arrowood heeft weinig zin in de zaak, maar wanneer blijkt dat de vermiste man voor zijn aartsvijand Mr. Cream werkte, gaat hij overstag. Hij wil Cream koste wat kost vernederen. Al snel blijkt echter dat het om veel meer gaat dan een simpele verdwijning. Kan Arrowood deze zaak oplossen zonder dat er nog meer slachtoffers vallen? En hoe blijft hij uit de buurt van de lastpak Holmes?

.

Meer over Arrowood

Titel: Arrowood
Auteur: Mick Finlay
Genre: thriller, detective
Nederlandse uitgever: HarperCollins
Datum van verschijnen: maart 2018
Prijs: €17,99

.

.

Bestel hier het papieren boek (afhalen in de boekhandel of thuisbezorgen)

..

.
Bestel hier het ebook (direct downloaden)

.

.

Getipte boeken zijn altijd op voorraad. Zie je geen kans om langs te komen? Bestel hierboven! In onze webshop kun je kiezen voor reserveren in de winkel, of thuisbezorgen (direct leverbaar is al binnen 24u in huis, en geen verzendkosten vanaf 15,- euro. Als je je Readr nummer koppelt, betaal je helemaal geen verzendkosten)

.

Tags:
, , , , , , , , , , , , , , ,