Home > De val van Annika S. | Jo Simons & Annejet van der Zijl (BOEKENTIP)
De val van Annika S. | Jo Simons & Annejet van der Zijl (BOEKENTIP)
10 maart

Anouks boekentips | Wekelijkse boekentips

Elke week tippen wij in 5 categorieën een boek dat we nieuw binnen hebben.

.

Thriller

De val van Annika S. (wekelijkse boekentips) | Jo Simons en Annejet van der ZijlHet was niet makkelijk om dit boek een plaats te geven in de boekhandel. Genre-overstijgende boeken zijn op alle fronten toe te juichen, behalve op één: wat is de meest logische plaats om het neer te leggen, waar alle mensen het gaan zoeken? Komen ze voor een roman, of voor een thriller? Er staat roman op het boek, maar we spreken over suspense, en een vergelijking met Nicci French. Uitgever Thomas Kruijger: “Maar het woord thriller zou deze boeken tekort doen. Het is lastig er een label op te plakken. Ja, er komen moorden in voor, de plot is goed. Maar ze hebben meer diepgang, er zitten ook de historische lijnen in die we van Van der Zijl kennen.”

Dit is natuurlijk een perfecte omschrijving van de term literaire thriller, ware het niet dat het ingepikt is door boeken die er weinig mee te maken hebben. Wat ons betreft vind je De val van Annika S. bij de thrillers: het staat momenteel in onze top 10. Het is echt iets anders voor Annejet van der Zijl (bekend van De Amerikaanse prinses en Sonny boy, dus veel lezers zullen benieuwd zijn naar dit fictiedebuut. Het is het eerste deel van een vijfluik.

De wereld van de ambitieuze Duitse politica Annika Schaefer stort in elkaar als uitkomt dat ze heeft gelogen over haar verleden. Om aan de toorn van haar partijgenoten en schoonfamilie te ontkomen, vlucht ze halsoverkop. Naar de Noord-Hollandse kust waar ze als kind met haar grootouders kwam. Maar ook daar laat het verleden haar niet met rust. En ze blijkt niet de enige.

.

Meer over De onverklaarbare logica van mijn leven

Titel: De val van Annika S. 
Auteur: Jo Simons & Annejet van der Zijl
Genre: thriller
Nederlandse uitgever: Overamstel
Datum van verschijnen: maart 2018
Prijs: €19,99

.

.

Bestel hier het papieren boek (afhalen in de boekhandel of thuisbezorgen)

..

.
Bestel hier het ebook (direct downloaden)

.

.

Getipte boeken zijn altijd op voorraad. Zie je geen kans om langs te komen? Bestel hierboven! In onze webshop kun je kiezen voor reserveren in de winkel, of thuisbezorgen (direct leverbaar is al binnen 24u in huis, en geen verzendkosten vanaf 15,- euro. Als je je Readr nummer koppelt, betaal je helemaal geen verzendkosten)

.

Tags:
, , , , , , , , , , ,