You are here: Home -
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Meesters- en juffenavond bij Bek Boeken

26 september 201819:00 - 21:00

Gratis

Meesters- en juffenavond bij Bek Boeken

Kom naar onze meesters- en juffenavond op 26 september!

Heb jij je al opgegeven?

.

.

Op onze agenda deze avond:

.

Tijdens inloop

Geef je naam & school op voor de loterijtrekking later op de avond, en wie weet win je een leuke cadeautje voor je klas/school!

.

Van 19:00 tot +/- 19:30/19.45

Lezing 1: Anouk van der Zee (boekverkoper Bek Boeken)

Anouk vertelt over haar deelname aan de Griffeljury dit jaar, en hoe het er nu écht aan toe gaat achter de schermen van de jury. Ook wil ze zichzelf graag aan jullie presenteren: ze is al meer dan 10 jaar boekverkoper en gespecialiseerd in kinderboeken / YA. Uitermate geschikt dus om schooladviezen uit te delen én schoolbibliotheken up to date te houden!

Lezing 2: Anke van Boxmeer en Els van Dijck (Kleuteruniversiteit)

Deze auteurs van het fantastische Spelen met prentenboeken komen naar onze meesters- en juffenavond! Spelen met prentenboeken is een naslagwerk boordevol tips, spelletjes, taalopdrachten, knutselwerkjes en meer dat je kunt koppelen aan de favoriete prentenboeken van dit moment. Vorig jaar ge-update en bij ons op voorraad. Vanavond lichten ze een tipje van de sluier op over hun nieuwe Kinderboekenweekprojecten en hoe deze in de klas te gebruiken zijn.

Lezing 3: Gwen Eckhaus en Monique Claes (presentatie Marathon en liefje)

Marathon en liefje is een voorlees- en doeboek voor kinderen van 5-9 jaar waarvan de ouders gaan scheiden. Het boek is geschreven door Gwen Eckhaus, gescheiden moeder en actrice/scenarioschrijfster. Bij elk hoofdstuk is een thematische doe- of tekenopdracht toegevoegd, gemaakt door KIES en kindercoach Monique Claes. Vanavond vertellen de auteurs over hun boek en schoolprogramma.

.

Vanaf 19:45

Vrij rondlopen langs de kraampjes van de verschillende uitgeverijen. Spreek Anouk of Annelieke aan voor (lekker uitgebreid) kinderboekenadvies, bestellen voor school of om een afspraak te maken voor de schoolbibliotheek. Ook zal er een plekje ingericht zijn met de kerntitels voor de Kinderboekenweek, en hebben we alvast onze thematafel ingericht met allerlei leuke kinderboeken in het thema “Vriendschap”. En jullie zijn natuurlijk benieuwd naar de aanwezige uitgeverijen:

  • Uitgeverij Clavis

Zij zijn vooral bekend (en geliefd) om hun peuterreeksen. Anna en een aantal andere personages beleven flink wat avonturen die direct terug te leiden zijn naar belangrijke momenten voor peuters en kleuters, zoals naar de dokter of tandarts gaan, voor het eerst zwemmen of zelf leren aankleden. Maar uitgeverij Clavis heeft nog veel meer te bieden, want ze geven ook leesboeken uit voor de oudere kinderen – helemaal tot aan 13+ YA boeken!

  • Uitgeverij Unieboek | Het Spectrum

Het kán bijna niet anders of alle basisschooldocenten zijn bekend met de boeken van deze uitgeverij. Hier voelen Vivian den Hollander, Tosca Menten, Arend van Dam, Sanne Rooseboom en vele andere bekende kinderboekenschrijvers zich thuis. Ze draaien hun hand er niet voor om, en hebben dan ook een uitgebreid aanbod kinderboeken van 0 tot 15+ jaar.

  • Uitgeverij Deltas

Deltas staat bekend om hun uitgebreide assortiment boeken om spelenderwijs te leren. Van begrijpend lezen tot woordleer en zinsontleding, van 1+1=2 tot meetkunde, en van Nederlands naar Frans, Spaans en Engels. En dat allemaal in samenwerking met de schoolklassen en hun verplichte lesstof. Het is bij uitstek geschikt voor kinderen om meer te oefenen, en de uitgeverij wil jullie graag vertellen over hun waardevolle toevoeging in de schoolkast. Natuurlijk hebben ze daarnaast nog veel meer, zoals AVI-boekjes, voorleesboeken, informatieve boeken en zelf lezen.

  • Uitgeverij Veltman

Deze uitgeverij vliegt al jaren onder de radar, terwijl ze echt de leukste prentenboeken en kinderboeken uitgeven! Hoog tijd om ze aan de scholen te introduceren, dachten wij zo. Educatieve boeken, kartonboeken, voelboeken, prentenboeken over elk denkbaar onderwerp én zelf lezen. Zo geven zij de prachtige prentenboeken van Britta Teckentrup uit, en de immens populaire boeken van David Baddiel voor 10+.

 

Tijdens het rondlopen en de gesprekken met de uitgeverijen kun je ook boeken bestellen voor je school. We leggen overal bestelformulieren neer waar je alle gegevens op kunt invullen, of je mailt ons later je wensenlijst. Vraag ons tijdens de meesters- en juffenavond naar de bestelvoordelen die je als school van ons ontvangt. Ook wordt er een hapje en een drankje geserveerd, om de avond helemaal feestelijk te maken.

.

Meld je aan voor deze avond via anouk@bekboeken.nl

.

Meer weten over wat wij doen voor scholen en opvang? Bekijk onze uitgebreide informatiepagina. Hier kun je je ook opgeven voor onze speciale scholennieuwsbrief.
Wil je op de hoogte blijven van Bek Boeken in het algemeen? Volg dan onze social media en krijg meldingen van al onze evenementen en activiteiten.
Meesters- en juffenavond

Gegevens

Datum:
26 september 2018
Tijd:
19:00 - 21:00
Kosten:
Gratis
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
, , , , , , , , , , , , , ,

Organisator

Bek, Boeken & Bijzonders

Locatie

Bek, Boeken & Bijzonders
Hoogstraat 5
Veghel, 5462 CW Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
0413 - 36 34 11
Website:
www.bekboeken.nl