You are here: Home -
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Boekenweek bij Bek Boeken | 2018

10 maart09:30 - 17 maart17:00

.

Van 10 t/m 18 maart gaan we weer helemaal los in de boekhandel, want het is eindelijk weer Boekenweek!
.

boekenweek 2018.

.‘De natuur, daar horen we bij’ (Jan Terlouw)

‘En toch is alles wat we doen natuur’ (Leo Vroman)

..

Het thema van dit jaar is “Natuur

.

De dichtregel van Leo Vroman is het motto van de Boekenweek dit jaar, en Jan Terlouw schrijft het Boekenweekessay. Om het helemaal af te maken schrijft Griet Op de Beeck het Boekenweekgeschenk, waarmee je zondag 18 maart vrij mag reizen met de trein.

We vinden het thema natuur heel vaak terug in de literatuur. Denk bijvoorbeeld aan Woeste hoogten van Emily Brontë, Moby Dick van Herman Melville, Grip van Stephan Enter of De wildernis in van John Krakauer. Boeken waarin de natuur centraal of symbool staat. Maar de laatste jaren wint ook non-fictie over de natuur veel aan kracht. Zoals het succes van Arjan Postma’s Buiten gebeurt het, of Peter Wohllebens Het bos en Het verborgen leven van bomen. Of het verhaal van Mirjam Lancewood, die haar Achterhoekse bestaan verruilde voor de wildernis van Nieuw-Zeeland in Mijn leven in de wildernis. Stuk voor stuk boeken die op je boekenplank thuishoren!

Maar wij zouden Bek, Boeken & Bijzonders niet zijn als wij het thema natuur niet verder door zouden trekken, en er onze eigen unieke draai aan geven. Dus: wat betekent natuur voor ons?

 

“De boeken waar wij zoveel van houden, waar wij onszelf in kwijt kunnen & weer in terugvinden, hebben leven dankzij de natuur. Literatuur en natuur zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden – al vanaf de allereerste kleitablet en grottekening gebruiken we de natuur om blijvende verhalen te creëren. Deze Boekenweek zetten we de natuur in het zonnetje door onze liefde voor boeken met de wereld te delen. Want het is dankzij de natuur dat we in aanraking komen met boeken die de kracht hebben ons leven te veranderen.”

..

.

Wat kun je van ons verwachten deze Boekenweek?

.

De boekhandel
Natuurlijk gaan we de boekhandel feestelijk aankleden! Er komen posters, vlaggetjes, thematafels en raamstickers. Op de toonbank zul je al meteen het Boekenweekessay van Jan Terlouw zien staan. Het is voor €3,50 te koop en wacht niet te lang, want de oplage is vaak beperkt. Bovendien krijg je het Boekenweekgeschenk van Belgische bestsellerauteur Griet Op de Beeck van ons cadeau, bij aankoop van minimaal €12,50 aan Nederlandstalige boeken.

 

Online
Hou onze website, Facebook, nieuwsbrief en andere social media in de gaten. We gaan deze week namelijk een heleboel leuke dingen posten. Zoals een serie over “dat ene boek” door alle medewerkers van Bek, Boeken & Bijzonders. En een paar tiplijsten met boeken die je deze Boekenweek écht moet proberen (er komt er zeker één over de natuur in non-fictie, en ook één met “onverwachte” tips. Denk… Fantastic Beasts And Where To Find Them. Dat idee).

Ook bloggen we 1 à 2 keer voor Hebban deze Boekenweek, dus hou het boekverkopersprofiel van Anouk in de gaten. Het wordt natuurlijk ook op de homepage van Hebban aangekondigd.

Evenementen
Natuurlijk hebben we ook evenementen in de Boekenweek! Ze staan als individuele evenementen in onze agenda en op Facebook, met meer informatie over hoe je je kunt aanmelden.

.

  • Zaterdag 10 maart | Feestelijke aftrap Boekenweek 2018

.

.

.

  • Zondag 18 maart | Vrij reizen met de trein als je het Boekenweekgeschenk bij je hebt!

Gegevens

Begin:
10 maart 09:30
Einde:
17 maart 17:00
Evenement Categorieën:
,
Evenement Tags:
, , , , , , ,

Organisator

Bek, Boeken & Bijzonders

Locatie

Bek, Boeken & Bijzonders
Hoogstraat 5
Veghel, 5462 CW Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
0413 - 36 34 11
Website:
www.bekboeken.nl