Home > 5x Halloween | Young adult
5x Halloween | Young adult
13 oktober
  • 4
    Shares

Halloween young adult

5 x Halloween

Young adult

5x Halloween young adult

.

Halloween komt er weer aan! Deze uit Amerika overgewaaide feestdag begint steeds populairder te worden in ons land. Ook dit jaar zien we het overal opduiken: er zijn griezelige versieringen te koop, er worden verkleedfeesten gegeven en trick or treat-ers lopen over straat. Al die voorpret zorgt ervoor dat de griezelstemming er bij jong en oud goed in zit. Natuurlijk zijn we bij Bek Boeken ook aangestoken met de Halloween-koorts, en hebben 5 boeken-om-van-te-bibberen getipt die jij tot en met 31 oktober kunt lezen!

Lees hier onze Halloween tips voor volwassenen
Lees hier onze Halloween tips voor kinderen
Halloween young adulttip 1

Hazels pentakel | Marte Jongbloed (Halloween young adult)


Hazels pentakel
Marte Jongbloed

Uitgeverij Luitingh Sijthoff
€15,00

Bestel hier voor thuisbezorgen of afhalen in de boekhandel

Een YA boek over heksen door kinderboekenschrijfster Marte Jongbloed, inclusief een echt pentakel-hangertje! Het is op de jongere YA groep gericht, 13-15 jaar, maar ook zeker leuk voor leeftijden daarboven. Sinds Hazel een auto-ongeluk heeft gehad, waarbij haar ouders om het leven kwamen, zit ze vol vragen. Waarom heeft ze geen enkele herinnering aan hen, of het ongeluk? Haar oom vertelt niets, en wordt steeds agressiever. Als ze wegvlucht wordt ze opgevangen door een groep mensen die heksen blijken te zijn. Hazel voelt zich er al snel thuis, maar ontdekt dat haar leven in gevaar is. Waarom zit een mysterieuze zwarte heks achter haar aan? Ze moet het antwoord vinden op die ene belangrijke vraag: wie is ze écht?

Halloween young adult tip

De angstaanjager | Michael Grant (Halloween young adult)


De angstaanjager
Michael Grant

Uitgeverij HarperCollins
€15,00

Bestel hier voor thuisbezorgen of afhalen in de boekhandel

Michael Grant schreef eerder al een serie over een behoorlijk griezelig gegeven: in de Gone-serie verdwenen plotseling alle volwassenen. Maar met De angstaanjager gaat hij écht de enge toer op. Officieel voor 15+ maar kan al door jonger gelezen worden als ze niet bang aangelegd zijn. Het is een duologie, en beide boeken zijn al verschenen & vertaald. Mara Todd wordt wakker in een grasveld omringd door mistflarden. Behalve haar naam herinnert ze zich niets. Ze is doodsbang en denkt dat ze dood is. Dan doemt er een jongen op die zichzelf de Angstaanjager noemt. Hij kent je duistere kant, je fouten en is er om je te straffen. In een griezelig spel confronteert hij je met je grootste angst. En Mara moet hem hierbij helpen. Waarom juist zij? Ze blijft zich verzetten, tot de schokkende waarheid eindelijk tot haar doordringt.

Halloween young adult tip 3

Zwartspreuk | Claudia Gray (Halloween young adult)


Zwartspreuk
Claudia Gray

Uitgeverij HarperCollins
€15,00

Bestel hier voor thuisbezorgen of afhalen in de boekhandel

Deze lezen we niet voor niets tijdens de Halloween-bijeenkomst van onze YA Boekenclub! Claudia Gray is bekend van haar Vuurvogel-trilogie, dus aan fantasie ontbreekt het haar duidelijk niet. Ook hier is het weer lekker genieten van hekserij: Nadia stamt namelijk af van heksen. De magische krachten worden overgebracht van moeder op dochter, maar als haar moeder zomaar besluit haar gezin achter te laten, is Nadia nog maar half getraind. Met haar vader maakt ze een nieuwe start in een nieuw stadje, maar zodra ze daar binnen rijden voelt het verkeerd. Het is overduidelijk dat er duistere krachten aan het werk zijn. Dan krijgt ze hulp van een jongen die beweert dat er een vloek op hem rust.

Halloween young adult tip 4

Fright night | Maren Stoffels (Halloween young adult)


Fright night
Maren Stoffels

Uitgeverij Leopold
€14,99

Bestel hier voor thuisbezorgen of afhalen in de boekhandel

Een splinternieuw boek speciaal voor Halloween! Maren Stoffels heeft al over zoveel onderwerpen geschreven, een bloedstollende horror kan er ook nog wel bij. Ook hier geldt dat het officieel 15+ is, maar het kan al door jonger gelezen worden. Alleen de achterflap is al genoeg om je te laten huiveren: “Wat is je grootste angst? Ik weet het antwoord nu.” Een groepje vrienden geeft zich op voor een fright night. Ze brengen de nacht door in een bos, waar ze worden geconfronteerd met hun grootste angsten. Vijf jongeren gaan het bos in. Een van hen zal de nacht niet overleven. En een van hen is de moordenaar.

Halloween young adult tip 5

Lockwood & Co, De schreeuwende wenteltrap | Jonathan Stroud (Halloween young adult)


Lockwood & Co #1: De schreeuwende wenteltrap
Jonathan Stroud

Uitgeverij Luitingh Sijthoff
€17,99

Bestel hier voor thuisbezorgen of afhalen in de boekhandel

Je dacht toch niet dat we deze lijst zouden afsluiten zonder onze favoriete-YA-serie-aller-tijden (griezelig of niet)? Natuurlijk niet! Lockwood & Co zit boordevol geesten, gevechten en doodsnood – lekker eng dus. Officieel voor de 13-15 leeftijd, maar ook een grote hit bij de hogere leeftijden. Overdag is er in Londen niets aan de hand. ’s Nachts komen kwade geesten tevoorschijn. Alleen kinderen onder de 17/18 jaar kunnen ze zien, wat betekent dat zij de enige verdediging zijn voor de rest van Londen. Het kleinste, meest ongeorganiseerde, maar zonder twijfel béste bureau is Lockwood & Co. De drie staan voor hun moeilijkste klus tot nu toe: de geest van de Schreeuwende Wenteltrap.

.

Kom bij ons langs om het volledige aanbod griezelboeken voor young adults te bekijken

Happy Halloween!

Tags:
, , , , , , , , , ,