Home > 5x Halloween | volwassenen
5x Halloween | volwassenen
19 oktober
  • 7
    Shares

Halloween volwassenen

5 x Halloween

Volwassenen

5x Halloween volwassenen

.

Halloween komt er weer aan! Deze uit Amerika overgewaaide feestdag begint steeds populairder te worden in ons land. Ook dit jaar zien we het overal opduiken: er zijn griezelige versieringen te koop, er worden verkleedfeesten gegeven en trick or treat-ers lopen over straat. Al die voorpret zorgt ervoor dat de griezelstemming er bij jong en oud goed in zit. Natuurlijk zijn we bij Bek Boeken ook aangestoken met de Halloween-koorts, en hebben 5 boeken-om-van-te-bibberen getipt die jij tot en met 31 oktober kunt lezen!

Lees hier onze Halloween tips voor young adults
Lees hier onze Halloween tips voor kinderen
Halloween volwassenen tip 1

Frankenstein | 5x Halloween volwassenen


Frankenstein
Mary Shelley

Uitgeverij L.J. Veen
€15,00

Bestel hier voor thuisbezorgen of afhalen in de boekhandel

Wat beter om Halloween in te gaan dan een van de grote klassieke horrors? Mary Wollstonecraft Shelley was nog een tiener toen ze het verhaal bedacht. Gedurende een zomer in het gezelschap van vrienden, waaronder (toekomstige echtgenoot) Percy Bysshe Shelley en Lord Byron, kwam Mary op het idee fan Frankenstein. Het is het verhaal van de excentrieke wetenschapper Victor Frankenstein, die bezeten is van de wens een levend wezen te scheppen. Uiteindelijk slaagt hij erin, maar de mislukte creatie wil vervolgens zijn maker – en alles waar deze waarde aan hecht – vernietigen.

Halloween volwassenen tip 2

Nightflyers | 5x Halloween volwassenen


Nightflyers
George R.R. Martin

Uitgeverij Luitingh Sijthoff
€17,99

Bestel hier voor thuisbezorgen of afhalen in de boekhandel

Een splinternieuw boek van George R.R. Martin, vol korte verhalen. Hoewel ze waarschijnlijk niet allemaal even eng zijn, is Nightflyers toch zeker een verhaal om de rillingen van te krijgen. Deze verhalen zijn klassieke science fiction, in plaats van de fantasy die je gewend bent met Game of Thrones. Titelverhaal Nightflyers wordt nu verfilmd door Netflix. In dit zenuwslopend horrorverhaal proberen negen academische buitenbeentjes voor het eerst contact te leggen met een duister buitenaards ras. Aan boord van hun ruimteschip, een cybernetisch wonder met een kapitein die ze nog nooit in levende lijve gezien hebben, komt de bemanning erachter dat de dreiging zich bij hen binnen bevindt. Een onverwachte macht, met een dorst naar bloed en angst.

Halloween volwassenen tip 3

Dodenwake | 5x Halloween volwassenen


 

Dodenwake
Stephen King

Uitgeverij Luitingh Sijthoff
€12,50

Bestel hier voor thuisbezorgen of afhalen in de boekhandel

Dit boek staat op zo’n beetje elke horrorlijst, en kan ook op die van ons niet ontbreken. Hoewel Stephen King een heleboel horrors, thrillers en bovennatuurlijke verhalen heeft geschreven is Dodenwake unaniem verkozen tot zijn allerengste. In het Engels zegt de titel je misschien meer: Pet Sematary. Als Dr. Louis Creed met zijn vrouw, drie kinderen en kat naar het plaatsje Ludlow verhuist, lijkt er niets aan de hand. Niet ver achter het huis liggen twee begraafplaatsen, een voor de honden en katten uit de buurt, en een oude indiaanse begraafplaats. De mensen in het dorp schrijven er magische krachten aan toe. Als hun kat overreden wordt en die begraven wordt op de begraafplaats, komt Louis erachter hoeveel waarheid er in dat bijgeloof steekt.

Halloween volwassenen tip 4

Bloedspoor | 5x Halloween volwassenen


Bloedspoor
Louise Boije af Gennas

Uitgeverij Karakter
€15,00

Bestel hier voor thuisbezorgen of afhalen in de boekhandel

Niet alles dat eng is hoeft horror te zijn, bewijst deze thriller. Halloween kan ook prima gevierd worden met een huiveringwekkend mysterie waarbij je niet weet wat realiteit en wat fantasie is. Het is een huiveringwekkend spel, waarin niets is wat het lijkt en de werkelijkheid alles kan veranderen. Nadat Sara’s vader tijdens een brand is overleden, verhuist ze naar Stockholm. Na de traumatische gebeurtenissen heeft ze eindelijk het leven dat ze wil, maar al snel blijkt het anders te liggen dan ze denkt. Er gebeuren vreemde dingen die steeds angstaanjagender worden en volkomen onverklaarbaar zijn. Ze begint aan haar geestelijke gezondheid te twijfelen en bekijkt iedereen met groeiende argwaan.

Halloween volwassenen tip 5

Edgar Allen Poe | 5x Halloween volwassenen


The Complete Works
Edgar Allen Poe

Uitgeverij Karakter
€35,95

Bestel hier voor thuisbezorgen of afhalen in de boekhandel

Deze lijst kunnen we niet afsluiten zonder dé meester van de duistere literatuur. Edgar Allen Poe schrijft verhalen waar je kippenvel van krijgt en bij elk klein geluidje niet meer uit bed durft te stappen. Deze prachtige linnen verzamelbox (Engelstalig) bevat al zijn werk in een luxe slipcase. Uiteraard bevinden de gotische, duistere verhalen “The Raven”, “The Black Cat”, “The Tell-Tale Heart” en “Annabelle Lee” zich in dit dikke verzamelwerk. Heb je nog nooit iets van hem gelezen? Je blijft gegarandeerd met de koude rillingen achter. En dat is nu precies wat je wilt, deze Halloween!

.

Kom bij ons langs om het volledige aanbod griezelboeken voor volwassenen te bekijken

Happy Halloween!