Home > 5x Halloween | Kinderboeken
5x Halloween | Kinderboeken
12 oktober
  • 3
    Shares

Halloween kinderboeken

5 x Halloween

Kinderboeken

5x Halloween kinderboeken

.

Halloween komt er weer aan! Deze uit Amerika overgewaaide feestdag begint steeds populairder te worden in ons land. Ook dit jaar zien we het overal opduiken: er zijn griezelige versieringen te koop, er worden verkleedfeesten gegeven en trick or treat-ers lopen over straat. Al die voorpret zorgt ervoor dat de griezelstemming er bij jong en oud goed in zit. Natuurlijk zijn we bij Bek Boeken ook aangestoken met de Halloween-koorts, en hebben 5 boeken-om-van-te-bibberen getipt die jij tot en met 31 oktober kunt lezen!

Lees hier onze Halloween tips voor volwassenen
Lees hier onze Halloween tips voor young adults
Halloween kinderboeken tip 1

Crumm...


Crumm…
Ruud Bruijn

Uitgeverij De Vier Windstreken
€14,50

Bestel hier voor thuisbezorgen of afhalen in de boekhandel

Met dit kleurrijke prentenboek over monsters breng je je kleuter of peuter direct in de stemming voor Halloween. Dit lekker gekke boek heeft gedetailleerde illustraties waarop veel te ontdekken valt. Het gaat over Cas, die beter dan iedereen kan fantaseren over spannende avonturen. Maar er écht aan meedoen, daar moet hij niet aan denken! Er is dan ook bijna niemand die op zijn monster-verjaardagsfeest wil komen, want het zal wel saai worden. En dat is ook zo. Tot er een echt monster aanbelt…

Halloween kinderboeken tip 2

Het grote kleine monster | Pim Lammers (Halloween kinderboeken)


Het grote kleine monster
Pim Lammers

Uitgeverij De eenhoorn
€15,95

Bestel hier voor thuisbezorgen of afhalen in de boekhandel

Een AVI-boek om zelf te lezen voor kinderen die op het “midden groep 4”-niveau zitten. Maar natuurlijk kan het ook altijd voorgelezen worden. Dit spannende en grappige verhaal gaat over monsters en stoer zijn. De papa van Edo jaagt namelijk op monsters: groot, met sterke klauwen en vuur uit hun neus. Edo wil mee, maar dat mag niet van papa. En Edo vindt dat zo gemeen! Hij is misschien klein, maar hij kan prima monsters vangen. Stiekem sluipt hij het bos in en ontdek daar pardoes een monster…

Halloween kinderboeken tip 3


Emilia Hoektand en het Bibberbal
Laura Ellen Anderson

Uitgeverij Blloan Junior*
€13,99

Bestel hier voor thuisbezorgen of afhalen in de boekhandel

Jaa, Emilia Hoektand is perfect voor de 7-9 lezers die graag een beetje griezel en spook in hun boeken willen. Er zijn al meer boeken over het vampiermeisje verschenen, en dat bevestigt het maar eens: Emilia bijt niet! Ze houdt van kaboutertje-tik en van knuffelen met haar pompoenhuisdier Pulpje. Ze haat het om naar het saaie Bibberbal te gaan van haar vader en moeder. En als de verwende prins van Nocturnië Pulpje gevangen neemt, moet Emilia een gewaagde reddingsoperatie ondernemen.

* Ja, je schrijft het echt zo. Blloan Junior is een imprint van Ballon Media.
Halloween kinderboeken tip 4

Podkin Eenoor | Kieran Larwoord (Halloween kinderboeken)


Podkin Eenoor
Kieran Larwood

Uitgeverij Gottmer
€15,99

Bestel hier voor thuisbezorgen of afhalen in de boekhandel

Geen griezelboek in de traditionele zin, maar Podkin Eenoor is toch zeker wel een beetje eng. De wrede Goroms hebben harnassen van ijzer en iemand (als je goed naar de titel kijkt kun je al raden wie) verliest een oor. Maar het is vooral een spannend avonturenboek zoals je die nog nooit hebt gelezen! Ieder konijn weet wie Podkin Eenoor is: hij is een legende en vele verhalen doen de ronde. Als een rondreizende bard in de konijnenburcht van Doornwoud arriveert, wil hij in ruil voor een goede maaltijd en slaapplek de kleine konijntjes het échte verhaal vertellen.

Halloween kinderboeken tip 5

Vampier in de school | Paul van Loon (Halloween kinderboeken)


Vampier in de school
Paul van Loon

Uitgeverij Leopold

€13,99

Bestel hier voor thuisbezorgen of afhalen in de boekhandel

Een klassieker van Paul van Loon in een nieuw jasje! Er gaat niets boven de griezelboeken van Griezelgenootschapvoorzitter & kinderheld Paul van Loon. Natuurlijk hadden we hier ook De Griezelbus neer kunnen zetten, Nooit de buren bijten of een van de vele andere griezeltitels die nog steeds leverbaar zijn. Maar Vampier in de school is niet zo bekend, en dat is zonde. Het is namelijk een van zijn beste griezelboeken voor 10-12 jaar! Of ietsje jonger, voor durfals. Bij Jacko worden er steeds meer kinderen ziek. Ook zijn beste vriend Edje. Jacko vermoedt dat er een vampier aan het werk is. Hoe komen de zieken anders aan die gaatjes in hun keel?

.

Kom bij ons langs om het volledige aanbod griezelboeken voor kinderen te bekijken

Happy Halloween!

Tags:
, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,