Home > 365 films die je gezien moet hebben | Geert Verbanck (BOEKENTIP)
365 films die je gezien moet hebben | Geert Verbanck (BOEKENTIP)
8 juni

365 films die je gezien moet hebben
Anouks boekentips | Wekelijkse boekentips

Elke week tippen wij in 5 categorieën een boek dat we nieuw binnen hebben.

.

Non Fictie

365 films die je gezien moet hebben | Geert Verbanck (wekelijkse boekentips)Dit is een non-fictie titel waar je écht iets mee kunt. Niet alleen is het een fijn overzicht van films die inderdaad iedereen gezien moet hebben, maar het is ook meteen een stappenplan. 365 films die je gezien moet hebben is een combinatie van het vijf-jarendagboek (je weet wel, waarin je elke dag een zin opschrijft of vraag beantwoordt over je leven) en een overzicht/catalogus van de beste films. Het idee? Elke dag een film, een jaar lang. Aan het einde van dat jaar weet jij álles over de filmwereld, aan de hand meegenomen door auteur Geert Verbanck.

De pagina’s staan bovendien vol informatie over de achtergrond, grappige trivia en aantal gewonnen prijzen. Maar mijn absolute favoriet is toch wel dat het naast de pluspunten ook altijd een minpunt noemt. Want niet elke invloedrijke, must-see film is per se lekker weg te kijken of zonder problemen. Een heerlijk, eerlijk verslag dat elke filmliefhebber wil hebben. Bovendien vergelijkt het de klassiekers, en wat een meesterwerk nu juist zo meesterlijk maakt, zodat je ook echt verbanden kunt leggen en wat te vertellen hebt.

Martin Scorcese, Orson Welles, Stanley Kubrich, Joel & Ethan Coen… Van vele grote filmregisseurs is bekend dat ze maniakaal filmklassiekers bestudeerden om te zien hoe ze precies in elkaar zitten. En eigenlijk kunnen wij gewone stervelingen dat net zo goed. Maar hoe begin je eraan? Hoe vindt je een weg door het oerwoud van de filmgeschiedenis? En wat kun je precies van een filmklassieker leren? Op deze en vele andere vragen geeft dit boek antwoord. Bovendien zitten er verrassende filmtitels tussen: Inside Out, bijvoorbeeld, de laatste Pixar film. Er is echt voor ieder wat wils, zo breed heb je je klassiekers nog nooit gekend!

.

.

Meer over 365 films die je gezien moet hebben

Titel365 films die je gezien moet hebben
Auteur: Geert Verbanck
Genre: non fictie, filmgeschiedenis
Uitgever: Lannoo
Verschenen: juni 2018
Prijs: €17,99

.

.
Getipte boeken zijn altijd op voorraad. Zie je geen kans om langs te komen? Bestel hierboven! In onze webshop kun je kiezen voor reserveren in de winkel, of thuisbezorgen (direct leverbaar is al binnen 24u in huis, en geen verzendkosten vanaf 15,- euro. Als je je Readr nummer koppelt, betaal je helemaal geen verzendkosten).

.

Bekijk ook onze andere tips:

Literatuur | Thriller | YA | Non fictie | Kinderboeken
De 5 boekentips van deze week in overzicht

.

 

 

Tags:
, , , , , , , , , , , ,