Home > Over Bek, Boeken & Bijzonders
home-slider-boeken
home-slider-hobby
slider1-bek
slider2-bek
slider3-bek

BEK, BOEKEN & BIJZONDERS

Kom naar BEK, BOEKEN & BIJZONDERS voor de sfeer en ons heerlijke huiskamergevoel. Neus door het uitgebreide assortiment boeken, en ontdek de bijzondere assortimentsgroepen die we daarnaast ook aanbieden. Onze boekhandel heeft bovendien gratis wifi, een leestafel en een gratis koffiemachine – want bij ons wil je uren doorbrengen! Kom zitten met een krantje of de buren, of om op je gemak je keuzes te bekijken voor je de aankoop doet. Bij BEK, BOEKEN & BIJZONDERS ben je altijd van harte welkom.

BOEKEN

Laat je meeslepen door een spannende thriller, droom weg met een roman, of verlies jezelf in een van de vele non-fictie onderwerpen. BEK, BOEKEN & BIJZONDERS is een boekhandel met een brede collectie boeken, die verder kijkt dat de Bestseller 60.

Beleef bij een bezoek die prachtige oud-Engelse stijl, en ontdek het plezier dat je overkomt wanneer je dat ene boek vindt, of nieuwe verhalenvertellers ontdekt. Struin rond door de grote lichte serre met onze kookboeken, loop naar de wereld van boeiende reizen, of neem plaats aan onze leestafel. Neem vooral ook een kijkje op onze zeer uitgebreide kinderafdeling.

Het uitzoeken van een boek is bij BEK, BOEKEN & BIJZONDERS al net zo fantastisch als het lezen zelf!

BIJZONDERS

BEK, BOEKEN & BIJZONDERS schept ook ruimte voor aanverwante, luxe producten. Zo hebben we wijnen, sigaren, educatieve spellen, houten speelgoed, premium schrijfwaren, kunst-/hobby-/schilderbenodigdheden, en een ruim assortiment aan kantoorartikelen.

Bij onze koffie & thee-afdeling promoten we ons eigen huismerk, Lekker BEKske. Hier adviseren onze koffie- en theespecialisten je graag over de fijne keuze aan koffiebonen uit de hele wereld. Zo vinden we altijd een goede koffie die bij je past. En direct mee te nemen in verpakkingen van 250 gram, 500 gram of 1 kilo (indien gewenst ook gemalen!). Daarnaast kun je hier je favoriete thee vinden. Vraag ons team ook vooral de theïne van het lijf!

WINKEL 24 UUR PER DAG IN EEN VAN ONZE WEBSHOPS
 • BOEKEN

  Kies uit > 85.000 boeken

  Tot 23:00 uur besteld is morgen in huis. Vanaf € 15,- GRATIS bezorgd.

  SHOP ONLINE
 • BEKOFFICE.NL

  > 30.000 kantoorartikelen

  Tot 18:00 uur besteld is morgen in huis. Vanaf € 35,- GRATIS bezorgd.

  SHOP ONLINE

HET TEAM VAN BEK, BOEKEN & BIJZONDERS

Anouk | Assistent bedrijfsleider BOEKEN & Online marketing

Anouk studeert nogal graag: ze heeft kinderpsychologie en literatuurwetenschap afgerond, en is nu bezig met online marketing. Ze werkt al sinds 2007 in het boekenvak. Bij BEK, BOEKEN & BIJZONDERS is ze verantwoordelijk voor de inkoop van het boekenassortiment en verzorgt ze de website/social media.

Ze voelt zich in alle genres thuis, maar haar hart ligt bij de kinderboeken, YA en fantasy/SF. Hier adviseert ze graag over, aan onze klanten én aan scholen. “Het liefst zou ik samen met onze lezers de hele dag over boeken sparren, on- en offline. Ik wil hun passie voor het lezen zoveel mogelijk bij ons betrekken, want voor hen doen we het. De boekhandel is niet alleen een winkel: het is een community.”

Johan | Assistent bedrijfsleider BIJZONDERS

Johan is een kookfanaat en liefhebber van eten en drinken, met een voorkeur voor de Franse en Italiaanse keuken. Maar een uitstap naar de keuken van de Arabische landen en Azië gaat hij zeker niet uit de weg. Uiteraard begeleid met een lekker glas wijn, en als afsluiter een heerlijke kop koffie of thee. Dat is mooi, als je van je hobby je werk kunt maken!

Als je op zoek bent naar een kookboek, of een vraag hebt over kookmethoden, Johan kan erbij helpen. Welke wijn je gaat schenken bij het eten of gewoon bij een mooi boek, laat Johan je gids zijn! De koffie en thee van Simon Lévelt maken het verhaal compleet: “Ik neem je mee in de wereld van geurige koffie en thee.”

Maureen | BEKoffice, luxe schrijfwaren

Maureen heeft een opleiding detailhandel, vakopleiding boekenbranche, styling & binnenhuisarchitectuur en een avondscholing etaleren afgerond. Ook heeft ze maar liefst 20 jaar ervaring in de (kantoor)boekhandel.

Bij BEK, BOEKEN & BIJZONDERS is ze alweer 12 jaar onze steun en toeverlaat. Ze zwaait de scepter over de kantoorafdeling, verzorgt de wenskaarten en het houten speelgoed. Ook weet alles over luxe schrijfwaren, en is zij degene die iedere keer onze etalages weer zo mooi in weet te richten. Maureen kun je daarom over werkelijk alles aanspreken in de winkel.

“In mijn vrije tijd sta ik graag wat te vogelen in de keuken en lees ik graag een boek. Dat gaat altijd gepaard met een lekker kopje thee of een overheerlijk wijntje uit ons “Bijzonders” assortiment. Waar ik me dan ook graag begeef…”

Fieke | BEKoffice

Fieke brengt haar ervaring als gastvrouw mee naar BEK, BOEKEN & BIJZONDERS. Hospitality staat bij haar hoog in het vaandel want, zegt ze, luisteren naar de klant is essentieel. Je kunt Fieke bijna overal in de winkel vinden: “Mijn interesse gaat uit naar het oude Rome, koken, schilderen en bloemschikken. Ik lees veel, alles van detectives tot en met romans!”

Naast onze BEKoffice heeft Fieke ook verstand van sigaren, luxe schrijfwaren en reisgidsen.

Annelieke | Hobby-/schilderafdeling, boekenafdeling

Annelieke heeft Taal- en Cultuurstudies gestudeerd aan de Universiteit Utrecht, en versterkt nu het boekenteam van BEK, BOEKEN & BIJZONDERS. Moderne letterkunde was haar hoofdrichting, dus ze weet onze klanten altijd van goed en enthousiast advies te voorzien. Naast literatuur heeft ze ook kennis van geschiedenis, kunst en religie.

Annelieke is ook verantwoordelijk voor onze hobby- en schilderafdeling, een hele leuke uitdaging die ze graag aangaat. Daarbij behoren ook taken zoals het plannen van de exposities in onze BEKroom.

Zwaan | Eerste aanspreekpunt, tijdschriftenafdeling

Zwaan maakt er werk van thuis te zijn in de gehele winkel. Zij begroet de klanten altijd met een lach en een praatje, en maakt van uw cadeautje een waar kunstwerk. Om die reden is zij dan ook vaak te vinden bij de kassa, waar ze je van goed en eerlijk advies weet te voorzien. Ze verzorgt het tijdschriftenassortiment van BEK, BOEKEN & BIJZONDERS en weet veel over onze luxe schrijfwaren te vertellen. Ook het assortiment reisboeken, de wijnen en Simon Lévelt zijn haar niet vreemd.

Maryam | Eerste aanspreekpunt, koffie- en theeafdeling

Maryam studeert nog, maar is zeker al een rijzende ster bij BEK, BOEKEN & BIJZONDERS. Je vindt Maryam elke zaterdag in de boekhandel, waar ze beide kassa’s weet te draaien, een heerlijke (ijs)thee klaarzet voor onze klanten, iedereen de juiste weg wijst en met haar grote glimlach iedereen van advies en een helpende hand voorziet. En dat allemaal tegelijkertijd: Maryam kan het.

Jeroen | Administratie

Je ziet Jeroen op de winkelvloer niet snel voorbij komen omdat hij boven in het kantoor werkt, maar hij is een belangrijk onderdeel van het team van BEK, BOEKEN & BIJZONDERS. Met grote regelmaat hoor je onze medewerkers aan hem refereren, omdat hij verantwoordelijk is voor onze administratie.

Dankzij Jeroen loopt achter de schermen alles op rolletjes, zodat we op de winkelvloer al onze aandacht aan onze klanten kunnen besteden. Dat verdient natuurlijk een plekje op de voorgrond!

DE WERELDEN VAN BEK, BOEKEN & BIJZONDERS

Boeken

Tijdschriften en Wenskaarten

Houten kinderspeelgoed

Wijnen

Office en Opbergen

Koffie en Thee

Hobby

Sigaren

EEN SPEKKIE VOOR ELK BEKKIE

EEN SPEKKIE VOOR ELK BEKKIE

EEN BEKROOM VOOR ACTIVITEITEN

EEN BEKROOM VOOR ACTIVITEITEN

GRATIS KOPJE KOFFIE

GRATIS KOPJE KOFFIE

PLEEBEK VOOR DE MAMA’S MET BABYS

PLEEBEK VOOR DE MAMA’S MET BABYS

EEN FLESBEK MET VERFRISSEND WATER

EEN FLESBEK MET VERFRISSEND WATER