Home > Over BEK
slider-over-bek-ron
home-slider-boeken
slider-over-bek-reizen
home-slider-hobby
home-slider-kinderen

BEK, BOEKEN & BIJZONDERS

Kom naar BEK, BOEKEN & BIJZONDERS voor sfeer en het heerlijke huiskamergevoel. Neus door ons uitgebreide assortiment boeken, en ontdek al het bijzonders dat we daarnaast te bieden hebben. Iets gevonden dat je beter wilt bekijken? Ga zitten met je krantje, boek of laptop, en vergeet vooral niet om een heerlijk kopje koffie of thee te tappen uit onze koffiemachine voor je gaat zitten.

Onze medewerkers zijn boekenwurmen, koffiefans, theeleuten en creatievelingen. Bij BEK, BOEKEN & BIJZONDERS zijn we van alle markten thuis!

BOEKEN

Laat je meeslepen door een spannende thriller, droom weg met een roman, of verlies jezelf in een van de vele non-fictie onderwerpen. BEK, BOEKEN & BIJZONDER is een boekhandel met een brede collectie boeken, die verder kijkt dat de Bestseller 60. Beleef bij een bezoek die prachtige oud-Engelse stijl, en ontdek het plezier dat je overkomt wanneer je dat ene boek vindt, of nieuwe verhalenvertellers ontdekt. Struin rond door de grote lichte serre met onze kookboeken, loop de trap op naar de wereld van boeiende reizen, of neem plaats aan onze leestafel. Het uitzoeken van een boek is bij BEK, BOEKEN & BIJZONDERS al net zo fantastisch als het lezen zelf!

BIJZONDERS

BEK, BOEKEN & BIJZONDERS schept ook ruimte voor aanverwante, luxe producten. Zo hebben we koffie & thee, wijnen, sigaren, dvd’s & cd’s, educatieve spellen, houten speelgoed, premium schrijfwaren, kunst-/hobby-/schilderbenodigdheden, en een ruim assortiment aan kantoorartikelen.

Bij onze shop-in-shop van Simon Lévelt adviseren onze koffie- en theespecialisten je graag over de ruime keuze aan koffiebonen (ook cafeïnevrij) uit de hele wereld. Zo vinden we een goede koffie die bij je past, indien gewenst ook gemalen. Daarnaast kun je hier je favoriete thee vinden. Vraag ons team vooral ook de theïne van het lijf!

DE WEBSHOPS

WINKEL 24 UUR PER DAG IN EEN VAN ONZE WEBSHOPS
 • Kies uit > 85.000 boeken

  Tot 18:00 uur besteld is morgen in huis. Vanaf € 35,- nog GRATIS ook.

  SHOP ONLINE
 • > 30.000 kantoorartikelen

  Tot 18:00 uur besteld is morgen in huis. Vanaf € 35,- nog GRATIS ook.

  SHOP ONLINE
 • KOFFIE & THEE

  De lekkerste koffie en thee de volgende dag in huis.

  SHOP ONLINE
HET TEAM

Anouk | Assistent bedrijfsleider BOEKEN

Anouk heeft de studies kinderpsychologie en literatuurwetenschap afgerond en werkt al 8 jaar in het boekenvak. Bij BEK, BOEKEN & BIJZONDERS is ze verantwoordelijk voor de inkoop van het boekenassortiment.

Ze voelt zich in alle genres thuis, maar haar hart ligt bij de kinderboeken, YA en fantasy. Ze werkt dan ook veel samen met scholen. Daarnaast is ze actief op de social media van BEK, BOEKEN & BIJZONDERS en beheert ze de website. “Het liefst zou ik samen met onze lezers de hele dag over boeken sparren, on- en offline. Ik wil hun passie voor lezen zoveel mogelijk bij ons betrekken, want voor hen doen we het.”

Johan | Assistent bedrijfsleider BIJZONDERS

Johan is een kookfanaat en liefhebber van eten en drinken, met een voorkeur voor de Franse en Italiaanse keuken. Maar een uitstap naar de keuken van de Arabische landen en Azië gaat hij zeker niet uit de weg. Uiteraard begeleid met een lekker glas wijn, en als afsluiter een heerlijke kop koffie of thee. Dat is mooi, als je van je hobby je werk kunt maken!

Als je op zoek bent naar een kookboek, of een vraag hebt over kookmethoden, Johan kan erbij helpen. Welke wijn je gaat schenken bij het eten of gewoon bij een mooi boek, laat Johan je gids zijn! De koffie en thee van Simon Lévelt maken het verhaal compleet: “Ik neem je mee in de wereld van geurige koffie en thee.”

Maureen | BEKoffice, luxe schrijfwaren

Maureen heeft een opleiding detailhandel, vakopleiding boekenbranche, styling & binnenhuisarchitectuur en een avondscholing etaleren afgerond. Ook heeft ze maar liefst 18 jaar ervaring in de (kantoor)boekhandel.

Bij BEK, BOEKEN & BIJZONDERS is ze alweer 9 jaar onze steun en toeverlaat. Ze zwaait de scepter over de kantoorafdeling, verzorgt de wenskaarten en het houten speelgoed. Ook weet alles over luxe schrijfwaren, en is zij degene die iedere keer onze etalages weer zo mooi in weet te richten. Maureen kun je daarom over werkelijk alles aanspreken in de winkel.

“In mijn vrije tijd sta ik graag wat te vogelen in de keuken en lees ik graag een boek. Dat gaat altijd gepaard met een lekker kopje thee of een overheerlijk wijntje uit ons “Bijzonders” assortiment. Waar ik me dan ook graag begeef…”

Fieke | BEKoffice

Fieke brengt haar ervaring als gastvrouw mee naar BEK, BOEKEN & BIJZONDERS. Hospitality staat bij haar hoog in het vaandel want, zegt ze, luisteren naar de klant is essentieel. Je kunt Fieke bijna overal in de winkel vinden: “Mijn interesse gaat uit naar het oude Rome, koken, schilderen en bloemschikken. Ik lees veel, alles van detectives tot en met romans!”

Naast onze BEKoffice heeft Fieke ook verstand van sigaren, luxe schrijfwaren en reisgidsen.

Sabrine | Hobby-/schilderafdeling

Sabrine is afgestudeerd aan de kunstacademie als docent beeldende kunst en vormgeving. Haar onderwijsscriptie schreef ze over het ontwikkelen van creativiteit bij peuters en kleuters. In haar vrije tijd leert ze graag nieuwe talen, schrijft ze verhalen en schildert en experimenteert ze graag met de verschillende materialen die bij BEK, BOEKEN & BIJZONDERS worden aangeboden. “Ik gebruik mezelf als proefkonijn, dan kan ik klanten beter advies geven over welke producten ze het beste kunnen gebruiken en wat er wel of niet mogelijk is met een bepaald product.”

Naast de hobby-/schilderafdeling is ze ook vaak te vinden bij Simon Lévelt, waar ze klanten graag helpt met het uitzoeken van een leuk cadeautje, een heerlijke koffie, of nieuwe experimenten uitvoert met onze theesoorten. In het najaar van 2015 zal ze starten met het geven van schildercursussen.

Annelieke | Boekenafdeling

Annelieke heeft Taal- en Cultuurstudies gestudeerd aan de Universiteit Utrecht, en versterkt nu het boekenteam van BEK, BOEKEN & BIJZONDERS. Moderne letterkunde was haar hoofdrichting, dus ze weet onze klanten altijd van goed en enthousiast advies te voorzien.

Naast literatuur heeft ze ook kennis van geschiedenis, kunst en religie, en laten we haar ook een handje meehelpen op de hobby-/schilderafdeling.

Zwaan | Eerste aanspreekpunt, tijdschriften

Zwaan en haar prachtige naam komen uit Friesland, maar samen met haar familie heeft ze het erg naar haar zin in het zuiden!

Ze maakt er werk van thuis te zijn in de gehele winkel. Zij begroet de klanten altijd met een lach en een praatje, en maakt van uw cadeautje een waar kunstwerk. Om die reden is zij dan ook vaak te vinden bij de kassa, waar ze je van goed en eerlijk advies weet te voorzien. Ze verzorgt het tijdschriftenassortiment van BEK, BOEKEN & BIJZONDERS en weet veel over onze luxe schrijfwaren te vertellen. Ook het assortiment reisboeken, de wijnen en Simon Lévelt zijn haar niet vreemd.

Maryam | Eerste aanspreekpunt, Simon Lévelt

Maryam studeert nog, maar is zeker al een rijzende ster bij BEK, BOEKEN & BIJZONDERS. Je vindt Maryam elke zaterdag in de boekhandel, waar ze beide kassa’s weet te draaien, een heerlijke (ijs)thee klaarzet voor onze klanten, iedereen de juiste weg wijst en met haar grote glimlach iedereen van advies en een helpende hand voorziet. En dat allemaal tegelijkertijd: Maryam kan het.

Maryam zal van september tot en met december 2017 stage lopen in het buitenland, wat betekent dat we haar even zullen moeten missen. Maar gelukkig komt ze wel weer terug!

Suzan | Administratie

Je ziet Suzan op de winkelvloer niet snel voorbij komen omdat ze boven in het kantoor werkt, maar ze is een belangrijk onderdeel van het team van BEK, BOEKEN & BIJZONDERS. Met grote regelmaat hoor je onze medewerkers aan haar refereren, omdat ze verantwoordelijk is voor onze administratie.

Dankzij Suzan loopt achter de schermen alles op rolletjes, zodat we op de winkelvloer al onze aandacht aan onze klanten kunnen besteden. Dat verdient natuurlijk een plekje op de voorgrond!

DE WERELDEN VAN BEK, BOEKEN & BIJZONDERS

Boeken

Tijdschriften en Wenskaarten

Houten kinderspeelgoed

Wijnen

Office en Opbergen

Koffie en Thee

Hobby

Sigaren

EEN SPEKKIE VOOR ELK BEKKIE

EEN SPEKKIE VOOR ELK BEKKIE

EEN BEKROOM VOOR ACTIVITEITEN

EEN BEKROOM VOOR ACTIVITEITEN

GRATIS KOPJE KOFFIE

GRATIS KOPJE KOFFIE

PLEEBEK VOOR DE MAMA’S MET BABY'S

PLEEBEK VOOR DE MAMA’S MET BABY'S

EEN FLESBEK MET VERFRISSEND WATER

EEN FLESBEK MET VERFRISSEND WATER