Home > Boeken > Young Adult
YA-website
VEEL AANDACHT VOOR YOUNG ADULT BIJ BEK, BOEKEN & BIJZONDERS

Young Adult wint met grote sprongen aan populariteit bij een breed publiek. Je vindt de YA-boeken dan ook op twee plaatsen:

15+: deze boeken staan in een speciale kast tegenover de literatuur, meteen vooraan in de boekhandel. Ook hebben we hier een leuk assortiment non-books staan van uitgeverij Blossom Books, zoals tassen, mokken en stempelsets. De jongsten die bij deze kast komen snuffelen zijn 15, maar ook de allang-volwassenen (20+ en ook 30+) lezen deze boeken met veel plezier.

13-15 jaar: ben je nog wat meer Y en wat minder A? Voor de jongeren die aan de middelbare school beginnen zijn er ook al heel wat fijne Young Adult-boeken geschreven. Deze kast vind je op de kinderafdeling, omdat je na je 12e zo door kunt schuiven vanuit de kinderboeken.

Is het boek waar je naar op zoek bent niet op voorraad? Wij bestellen het graag voor je. De nieuwste boeken kun je vaak binnen 24 uur en zonder verzendkosten ophalen bij BEK, BOEKEN & BIJZONDERS.

Een boek gaat over wat je er zelf uithaalt. Niet over wat de schrijver belangrijk vindt.- Thea Beckman

Speciaal voor jullie: een gratis leesplank voor scholieren!

Wij snappen goed dat je als scholier geen ongelimiteerd budget hebt om je favoriete YA te kopen. Misschien hou je wel niet zo van lezen, maar moet je van school en wil je toch weleens wat proberen zonder risico. Speciaal voor jullie heeft BEK,, BOEKEN & BIJZONDERS de leesplank ingericht.
Onze leesplank (liever gezegd een kast, want het zijn er al lekker veel) zit vol met leesexemplaren, dat zijn boeken die wij van uitgevers toegestuurd krijgen.  En scholieren kunnen bij ons deze boeken lenen!
Je vult op het formulier je naam en telefoonnummer in, samen met de titel van het boek dat je meeneemt. Als je het uit hebt, breng je het terug en mag je een nieuwe uitkiezen! Je vindt de leesplank naast onze YA boekenkast.