Home > Boeken > Young Adult
YA-website
VEEL AANDACHT VOOR YOUNG ADULT BIJ BEK, BOEKEN & BIJZONDERS

Young Adult wint met grote sprongen aan populariteit bij een breed publiek. Je vindt de YA-boeken dan ook op twee plaatsen:

15+: deze boeken staan in een speciale kast tegenover de literatuur, meteen vooraan in de boekhandel. Ook hebben we hier een leuk assortiment non-books staan van uitgeverij Blossom Books, zoals tassen, mokken en stempelsets. De jongsten die bij deze kast komen snuffelen zijn 15, maar ook de allang-volwassenen (20+ en ook 30+) lezen deze boeken met veel plezier.

13-15 jaar: ben je nog wat meer Y en wat minder A? Voor de jongeren die aan de middelbare school beginnen zijn er ook al heel wat fijne Young Adult-boeken geschreven. Deze kast vind je op de kinderafdeling, omdat je na je 12e zo door kunt schuiven vanuit de kinderboeken.

Is het boek waar je naar op zoek bent niet op voorraad? Wij bestellen het graag voor je. De nieuwste boeken kun je vaak binnen 24 uur en zonder verzendkosten ophalen bij BEK, BOEKEN & BIJZONDERS.

TOP 3 YOUNG ADULT BOEKEN VAN DIT MOMENT
Endgame

Endgame

James Frey

BEKIJKEN
Spotgaai

Spotgaai

Suzanne Collins

BEKIJKEN
De labyrintrenner

De labyrintrenner

James Dashner

BEKIJKEN
Een boek gaat over wat je er zelf uithaalt. Niet over wat de schrijver belangrijk vindt.- Thea Beckman

SPECIAL FEATURES voor Young Adult boeken bij Bek, Boeken & Bijzonders

Leesplank

Wij snappen goed dat je als scholier geen ongelimiteerd budget hebt om je favoriete YA te kopen. Misschien hou je wel niet zo van lezen, maar moet je van school en wil je toch weleens wat proberen zonder risico. Speciaal voor jullie heeft BEK,, BOEKEN & BIJZONDERS de leesplank ingericht.

Onze leesplank (liever gezegd een kast, want het zijn er al lekker veel) zit vol met leesexemplaren, dat zijn boeken die wij van uitgevers toegestuurd krijgen. Vaak zijn dit de nieuwste YA titels. Scholieren kunnen bij ons deze boeken lenen! Je vult op het formulier je naam en telefoonnummer in, samen met de titel van het boek dat je meeneemt. Als je het uit hebt, breng je het terug en mag je een nieuwe uitkiezen!

Wil jij meer dan alleen de flaptekst? Anouk heeft ook een eigen recensieblog over Engelstalige YA en fantasy. Je kunt je hier ook op abonneren, dan krijg je direct bericht als er een nieuwe recensie verschijnt!

 

Adventures of a Bookish Girl

 

Wil jij ook bloggen, en wil je dat voor onze website doen in het Nederlands? Neem contact op via anouk@bekboeken.nl en word onderdeel van ons sociaal netwerk.

In september willen we onze YA boekenclub weer nieuw leven inblazen!

Elke eerste dinsdag van de maand komen we bijeen om onze liefde voor boeken te delen. Er staat steeds één boek centraal, maar natuurlijk gaan we het over veel meer hebben dan alleen het ene boek. Wat zijn jouw favoriete tips? Welk boek ben jij aan het ontdekken? En waarom zijn we allemaal toch zo dol op YA? Wil jij een uurtje heerlijk met vrienden en andere boekliefhebbers kletsen, meld je dan aan!

Opgeven kan via anouk@bekboeken.nl – de inloop is gratis, maar aanmelden is wel verplicht.

De YA boekenclub wordt georganiseerd door Anouk. Zij koopt alle boeken in voor BEK, BOEKEN & BIJZONDERS en zou het liefst de hele dag Young Adult lezen.

De te bespreken boeken:

6 september: to-be-decided!
4 oktober: to-be-decided!
8 november: to-be-decided!